«Берущим» сотнями тысяч чинушам дают… испытательные сроки. «Колядуны» в доле?

Вироком Київського районного суду Одеси за кримінальною справою, порушеною СБ України, засуджено депутата сільської ради – голову постійної комісії із земельних питань селищної ради с. Єремєєвка Роздільнянського району Одеської області та його спільника – помічника голови Комітету боротьби з корупцією та організованою злочинністю в Одеській області.

У серпні 2010 року до посадовця звернулися чотири місцеві жителі з проханням виділити їм земельні ділянки, розташовані на землях запасу, загальною площею 10 га для ведення сільського господарства.

За позитивне вирішення питання посадовець зажадав отримати від селян незаконну грошову винагороду у розмірі 300 тис. грн.: першу частину – 200 тис. грн. потрібно було передати авансом через місцевого бізнесмена, а решту 100 тисяч – після оформлення всіх необхідних документів.

Співробітники СБУ затримали посередника «на гарячому» під час одержання ним 200 тисяч гривень хабара. Крім того, у нього було вилучено викопіювання з плану земель та сфальшовані завірені копії рішення сільської ради щодо надання ділянок, які землевпорядник підробив власноруч. Того ж дня СБУ затримала і посадовця-хабарника.

Вироком суду здирників  визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.190, ч.1 ст.369, ч.2 ст.358 Кримінального кодексу України. Землевпоряднику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки, а його спільнику – три роки і шість місяців позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

Прес-центр СБ України

You may also like...