Жінка, яку «кавалери» запросили до квартири, живою звідти вже не вийшла…

Співробітники карного розшуку Жовтневого райвідділу маріупольської міліції затримали двох чоловіків за підозрою у скоєнні умисного вбивства. Чоловіки всіляко намагалися уникнути відповідальності ще на волі, і, навіть знаходячись в ізоляторі тимчасового тримання, перекладали провину один на одного.

– Не йдуть на лад справи, не реалізуються плани, просто переслідують невдачі, – пояснює затриманий своє перебування у міліції. Чоловік запевняє, що це жахливий збіг обставин, який стався не на його користь. У кабінеті слідчого його кидає у холодний піт, у нього тремтить голос, ускладнюється мова. Він зізнається, немов страшні сцени з фільму пам’ять відтворює уривки того вечора.

Підозрюваний зі своїм знайомим відпочивав у кафе за чаркою гіркої. Їх чоловічу кампанію порушила незнайомка. Дама «запала» на серце другові, і товариш попросив надати їм квартиру на кілька годин для продовження романтичних відносин, де і відбулися події, які лягли в основу кримінальної справи.

Початок драматичної історії виглядає однаковим у свідченнях й другого учасника події. А от далі кожен із «кавалерів» умиває руки, та не визнає своєї провини у смерті «гості». Один вказує на іншого та обидва наполягають, що просто були байдужими свідками. Суперечливі свідчення, дві різні історії – фінал один: жінку сильно побили і викинули в оголеному вигляді з балкону третього поверху.

Як розповів слідчий СВ Жовтневого РВ Володимир Шалений, з пояснень одного зі зловмисників було встановлено, що вони намагалися приховати сліди злочину, щоб ввести слідство в оману: була спроба перенести тіло, але їм перешкодили перехожі. Тоді подільники взяли таксі та покинули місто. «За гарячими слідами» оперативники наздогнали втікачів у Запорізькій області.

Все відбулося на початку листопада поточного року, а ось особистість потерпілої вдалося встановити за тиждень, але частково. Її ім’я – Олена, їй близько 35 років, є дитина. Тимчасово проживала на квартирі й існувала за рахунок «щедрих залицяльників». Занадто любила міцні напої та рідко з’являлася вдома. Відомо, що її розшукує матір, ймовірно жінка ще не знає, що дочки вже немає в живих. Хоча шанс вирватися з тієї квартири здавалося б у неї був. Після нанесення тілесних ушкоджень підслідні відпустили свою жертву, але відразу й зупинили, оскільки та попрямувала на вихід без одягу.

Оперативники розшукують матір загиблої та просять сприяння громадян у встановленні всіх даних про померлу.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Кримінальний дует, який проходить у справі в якості обвинувачуваних, добре знає особливості тюремного розпорядку. Одному – 34 роки, іншому – 29, обидва раніше судимі за наркотики, крадіжки, тілесні ушкодження та хуліганство, провели у місцях позбавлення волі по кілька років. На цей раз їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вікторія Гуц
, Прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...