Налоговики вымогавшие у предпринимателя 300 тысяч гривен пойдут под суд

Кримінальне провадження щодо податківців, які вимагали у підприємця 300 тис. грн., направлено до суду

 Відділом Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів щодо корупційних діянь завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди службовими особами слідчого управління фінансових розслідувань Мелітопольської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Запорізькій області.

Обвинувальний акт щодо трьох податківців у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ще однієї особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 368 КК України (пособництво у одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) направлено до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області. 

Установлено, що троє службових осіб Мелітопольської ОДПІ за пособництва ще одного громадянина вимагали у директора ТОВ неправомірну вигоду в сумі 300 тис грн. за закриття кримінальних проваджень за ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України щодо товариств, власниками яких є члени його родини.

Довідково: 

Санкція ч. 5 ст. 368 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба Генеральної прокуратури України 

You may also like...