Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень не було – громадянин обмінює посвідчення водія на постійне.

У разі, якщо такі порушення були — громадянин обмінює посвідчення водія на постійне після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Картинки по запросу посвідчення водія

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Обмеженим правом керування ТЗ для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 км/год.

Детально про внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2017 року № 885

N.B. Закон не має зворотньої дії, а відповідно не треба хвилюватися водіям з наявними водійськими посвідченнями. Новела стосується тільки громадян, що отриматимуть водійське посвідчення вперше. Vladyslav Kryklii (c) // Киев Оперативный

You may also like...