ЯКБИ НЕ КОНТРАБАНДИСТИ НАРКОТИКІВ ТА ЗБРОЇ, МЕР НЬЮ-ЙОРКА НЕ ПРИЇХАВ БИ ДО КИЄВА?

З 24 по 26 листопада в Києві перебував мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, який став національним улюбленцем усієї Північної Америки після подій 11 вересня. За інформацією поінформованих джерел, організатором та “фінансовим директором” цього візиту був наш співгромадянин, власник медіа холдінгу “Міг-Ньюс” Вадим Рабінович. Останнього разу його прізвище прозвучало на “УК” з вуст Леоніда Вульфа – українського громадянина, який нині перебуває в ізраїльській в”язниці. Нещодавно він дав інтерв”ю “Україні кримінальній”, де пов”язав Рабиновича із замахом на Павла Лазаренка. Ми, до речі, досі очікуємо коментаря Вадима Зінов”євіча на заяви Леоніда Вульфа. Можливо, він побажає відповісти й на цей матеріал.Але повернемося до Джуліані. Серед організаторів його візиту до Києва був також маловідомий широкому загалу Віталій Прус. Цей пан має чималий кримінальний досвід – від пересічних крадіжок до нелегального постачання та розповсюдження наркотиків.

Так, ще 1985 року його засудили до двох років позбавлення волі за крадіжку. 1987 року він фігурував у кримінальних справах по факту розкрадання майна та хуліганство. А протягом 1995-2000 років Пруса неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство, спротив співробітникам міліції, перебування у нетверезому стані в громадському місці.

У січні 2000 року правоохоронні органи встановили причетність Віталія Пруса до організації контрабандних поставок важких наркотиків з Середньої Азії в Україну. В липні 2001 року стосовно нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 312 Кримінального Кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів). За наявною інформацією, кримінальна справа досі розглядається судом Залізничного району Києва.

Серед організаторів цього візиту Джуліані з американського боку знаходимо давнього бізнес-партнера Вадима Рабиновича – М.Джозефсона. За даними міжнародних організацій, 1999 року Рабинович та Джозефсон, залучивши окремих українських посадовців, організували незаконне постачання зброї повстанцям Сьєра-Леоне. Принаймні, ця історія і досі розслідується спеціальною комісією ООН по санкціям у Ліберії.

У цьому контексті символічним виглядає те, що саме у цей час Верховна Рада за поданням Президента України намагалася вирішити питання щодо направлення українського миротворчого контингенту до Ліберії під егідою 00Н, яка офіційно звернулася до України з таким проханням.

Як це не дивно, але найпікантніші подробиці невдалої спроби України посприяти утриманню миру у Ліберії, ще й чимало заробивши на цьому, ми дізналися не з вітчизняних ЗМІ, а з російського Інтернет-“Компромату”.

Звідти дізнаємося, що начебто українська місія в Ліберію була провалена у парламенті … членами пропрезидентської більшості – Андрієм та Леонідом Деркачами. З посиланням на джерела у Верховній Раді “Компромат” стверджує, що Деркачі не лише не голосували за направлення українського контингенту до Ліберії, а й “забезпечили бойкот президентської ініціативи”.

До чого б це, здивується читач й знайде відповідь у тому самому рунеті. Нижче ми наводимо трохи задовгу цитату зі статті “Ліберійська справа Деркачів”, розміщену на сайті “Компромат”. Робимо це не без задоволення, оскільки знаходимо там посилання на себе-любимих.

“Компромат” пише:

” В свое время старший Деркач ушел в отставку с поста главы Службы безопасности Украины после появления данных Главного управления разведки Минобороны о причастности семьи Деркачей к незаконной поставке вооружений в ряд азиатских и африканских стран. В частности, в Либерию. Тогда оружейный скандал был замят.

Теперь же рассчитывать на такой исход сложно, и Деркачи это понимают. Если в Либерии действительно окажется украинское оружие, то Главному управлению разведки, которое подчиняется Евгению Марчуку, будет очень интересно выяснить его маршрут. Соль истории в том, что именно Деркачи в свое время развязали против Марчука кампанию, обвинив его в незаконной торговле оружием. Но суд не нашел их обвинения обоснованными.

Кроме того, в Израиле отбывает наказание предприниматель и криминальный авторитет Леонид Вульф. По данным сайта «Украина криминальная», он уже созрел для того, чтобы давать показания о деятельности некоторых украинских олигархов, в том числе – Деркачей. По утверждениям Вульфа, Леонид Деркач вместе с Вадимом Рабиновичем занимался незаконной поставкой оружия во все горячие точки, от Балкан до Ирака.

По словам Вульфа, «Есть информация о том, что они поставляли стрелковое вооружение и тяжелое вооружение движению Талибан и Аль-Каеде». Иными словами, если следы их деятельности обнаружатся в Либерии, то неизбежен международный скандал. Конечно, расследовать его будут не только украинские правоохранительные органы”.

Якось не гарно виходить із Деркачами… А Джуліані нащо ця халепа? Борони боже, почують американські писаки хто навколо Джуліані у Києві крутився – почнуть мити кістки улюбленому меру, разом із посібниками войовничих ісламістів. Так можна швидко перетворитися із національного героя на мафіозо, до того ж і прізвище у нью-йоркського мера годяще…

Олег Єльцов, “УК”

You may also like...