ГОРІВ МЕРСЕДЕС НАРДЕПА БАЛОГІ…

Вчора о 22:49 на околиці міста Ужгород, за якусь сотню метрів від автозаправки “ОККО”, горів, автомобіль, яким їздив народний депутат України Віктор Балога. Повідомлення про пожежу надійшло від сторонніх людей, які проїжджаючи повз шесісотий “Мерседес” помітили полум’я в його салоні.На момент прибуття чергової варти СДПЧ-1 по охороні міста Ужгород з вогнем вже боровся водій однієї з автівок, який суттєво допоміг пожежникам у гасінні вогню, оскільки до їх прибуття о 22:55 стримував полум’я за допомогою вуглекислотного вогнегасника, який знайшовся у його іномарці. Для того щоб повністю погасити пожежу, що вирувала в салоні, ужгородські рятувальники застосували ствол повітряного-пінного гасіння, після чого вогонь припинив своє існування.

З 23-ої години на місці події вже працювали представники Державного пожежного нагляду, дослідної випробувальної лабораторії Управління МНС України в Закарпатській області та оперативно-слідча група Ужгородського РВВС.

Про те, що поява полум’я в автомобілі, який, до речі, згідно документів, перебуває на балансі Мукачівського міського виконавчого комітету, не випадкова, засвідчило вибите скло з боку пасажира на передніх дверцятах автомобіля. Окрім того значних ушкоджень зазнало й лобове скло “Мерседесу”, яке очевидно намагалися розбити з тією самою метою, однак через особливості його конструкції (плівка між кількома нашаруваннями скла), зловмисник або зловмисники вирішили скористатися склом на дверцятах.

Очевидно не останню роль в тому, що проникнення до автомобілю відбувалося саме з боку переднього сидіння відігравав і той факт, що автомобілі, які проїжджали б по трасі назустріч припакованому на узбіччі дороги, що веде на так звану Об’їздну дорогу навколо Ужгорода, неминуче б висвітлили, принаймні силует злочинця.

Окрім того, незаперечним свідченням про факт стороннього занесення джерела запалення до автомобіля стали молоток, знайдений на передньому сидінні та пляшка з легкозаймистою рідиною, яка за запахом дуже нагадує бензин.

За деякими даними на цьому автомобілі до Ужгорода слідував народний депутат України Віктор Балога та його охоронець, однак жодного з них не було поблизу машини, коли вона загорілася. Пізніше охоронець пояснював, що “Мерседес” вони залишили на узбіччі, щоб пізніше забрати його, в зв’язку з тим, що в автомобілі закипів радіатор.

За попередніми даними прямі матеріальні збитки від вогню склали три з половиною тисячі гривень. У автомобіля частково пошкоджено панель приладів та передні сидіння. Наразі на місці події продовжують працювати представники правоохоронних органів та МНС. На місце події виїхав перший заступник управління МНС України в Закарпатській області Іван Гелебан. Сам об’єкт підпалу передбачається відтранспортувати на штрафмайданчик Ужгородського РВВС, а слідчі цього райвідділу наразі працюють над вилученням речових доказів.

Центр громадських зв’язків УМНС України в Закарпатській області, спеціально для «УК»

You may also like...