Львів кримінальний: грандіозний скандал у міліції!

Як потрібно допекти підлеглих, аби вони, люди в погонах, повстали й перли проти свого шефа? Неймовірно, але в управлінні міліції Львівської області черговий скандал! Шестеро працівників різного рангу з відділів БНОН ( боротьби із незаконним обігом наркотиків) Шевченківського РВ та ЛМУ, у найвищі органи влади ( до Президента, Премєра, й Міністра) скерували скаргу на свого начальника куратора з облуправління підполковника Возняка. Керівник міліцейського управління дошкулив своїм підлеглим 6 грудня, коли вкотре втрутився у роботу оперативників і слідчого, які оформляли процедуру передачі матеріалів та затриманих за підозрою у збуті наркотиків, молодиків.

А причина втручання шефа була досить банальна – йому забаглося вилучити дорогі мобільні телефони підозрюваних . І так йому це кортіло, що він полишив свій затишний кабінет на площі Григоренка, й подався за здобиччю у Львівське міське управління, що на вул. Ст. Бандери. Там, він хазяйновито, разом із своїм заступником, заставши своїх підлеглих за роботою щодо відправки матеріалів та затриманих, почав диктувати „мулю”, із гордою назвою „Протокол вилучення”. Без понятих, під шумок, кмітливий офіцер схопив два мобільних телефони „Соні”, й звелів підлеглим оперативникам поставити свої підписи під новоспеченим „Протоколом”.

Усвідомивши, що шеф підбурює їх до протиправних дій, оперативники від підписів відмовилися, й навіть внесли до протоколу свої протести й зауваження про незаконність вилучення матеріальних цінностей у затриманих. Однак, на протести підлеглих керівник УБНОНу не зважив, більше того, він, отримавши бажане, вивів затриманих на вулицю й відпустив у широкі лани наркосвіту Львова.

Цікаво, що інциденти між начальником і підлеглими були й раніше. Підполковник уже намагався натиснути на своїх працівників, аби вони „заплющили” очі на злочин ( зберігання героїну), вчинений сином одного солідного львівського бізнесмена. А ще раніше, у вересні, коли оперативники проводили перевірку щодо зберігання наркопрепаратів на львівському підприємстві „Галичфарм”, погрожував їм звільненням.

В обох випадках міліціонери, навіть під тиском начальника, своїх позицій не здали, тому за виявленими злочинами прокуратура порушила кримінальні справи. Замість того, аби тішитися з покращення показників по лінії боротьби з незаконним обігом наркотиків, підполковник зачаїв на чимось неугодних „нишпорок” злобу, яку виплюнув оформивши підлеглим не премії, а… догани.

Поінформовані джерела стверджують, що методи керівництва „ не пряником, а нагайкою” , щоб домагатися свого, пан Возняк засвоїв за часів свого начальства у Кам”янко-Бузькому райвідділі міліції. Щоправда, його тодішні підлеглі, не ремствували, й у всьому шефа слухалися. Інакше як пояснити ситуацію, що в ті часи, працівники міліції у місцевого мешканця вилучили 100 кілограмів макової соломки, а кримінальна справа проти затриманого „розсмокталася”?

Крапку у цьому скандалі має поставити або суд, або управління внутрішньої безпеки, котре проводить службову перевірку за вказаними у заяві фактами, або СБУ, куди теж поступила вищезгадана скарга. Тим часом нам, пересічним громадянам старовинного міста, від внутрішньо – управлінських міліцейських скандалів і перепалок стало зовсім тужливо, бо як генерал –лейтенант Віталій Максимов (котрий нещодавно отримав це високе звання ) може побороти злочинність, якщо він не може навести лад і злагоду серед працівників і начальства управління, в яке його привела доля, чи то пак, покликання? Власне, якщо не може, то нехай і не напружується, – сміття з “хати” на вул.Григоренка,3 вже винесли….

Ірєна Тєршак, спеціально для “УК”, Львів

You may also like...