Киевские бордели не скрывают свои адреса и «гарантируют» отсутствие проблем с правоохранителями

В специализированных массажных салонах, как и в СССР, де-юре «секса нет». В эскорт-агентствах зато утверждают, что сексом с «волшебными клиентами» девушки занимаются в благодарность за розы или возможность повеселиться с олигархами. Остальные называет вещи своими именами.

Белла чи Ізабелла?

Так звані масажні салони влаштувалися у місті міцно і надовго. Про це свідчать і як «капітальні» сайти, так і постійні адреси закладів. А ще – осягнення ними основ маркетингу, адже більшість салонів може запропонувати клієнтам ранкові знижки, подарункові сертифікати, різноманітні акції та інші бонусиі.

Все як у справжніх масажистів. Але відрізнити від легального салону «сором’язливий» бордель може навіть дитина. Борделі не мають вивісок, вони розташовані у квартирах. Працюють цілодобово. У переліку послуг ви ніколи не знайдете нікому не потрібні оздоровчі чи то антицелюлітні масажі, але вам обов’язково запропонують «лесбі-шоу» чи «фут фетіш». А обрати масажистку (чи двох) ви зможете не за кваліфікацією, а за зовнішністю. Адже кожна з дівчат має колекцію світлин у білизні чи то просто «ню». Обличчя працівниці зазвичай ховають. А ще обирають собі «чарівні» імена: Анжела, Жасмін, Лаура, Белла чи Ізабелла.

Змусити чоловіка (чи жінку, але слабкій статі тут пощастило менше: хлопці є далеко не у всіх салонах, а одностатевий «масаж» чомусь коштує дорожче) на хвилинку замислитись чи є нібито 18-річна Афродіта звичайною повією може хіба що неодмінний дісклеймер у радянському стилі: «Сексу у нас немає!». Година «ласк» в асортименті коштує від 400 гривень, а сам статевий акт чомусь називають «імітацією».

Интервью двух киевских проституток-индивидуалок, записанное вблизи крупнейшего столичного борделя – «Ривер паласа». Собственно, таким интервью можно было удивить читателя лет 15 назад. Главное, что следует из откровений дам по вызову: за 15 лет в их бизнесе ничего не поменялось. Разве что роль сутенеров теперь исполняют… менты.

Бл**ская жизнь

Happy ending

Трохи дешевше – від 350 гривень – коштує година відпочінку у салоні «Мускат», що також у центрі Києва, на вулиці Тарасівській. Тут очевидна й згадана вище «дискримінація«: жінок масажувати дешевше, ніж за 500 гривень, не погодиться ані Кароліна, ані Аніта. Цікаве значення тут, як і в інших салонах, має слово «релаксація»:

Буває різне: «У будь-якій програмі масажу передбачено 1-2 релаксації за вашим бажанням. За додаткову релаксацію Ви не доплачуєте». Для іноземців у багатьох салонах все роблять трохи очевиднішим: не «релаксація», а «happy ending».

Дівчата із закладу під романтичною назвою «Mon Amour» на Костянтинівській, 10, можуть просто з вікна «зазивати» до себе працівників та відвідувачів з Управління внутрішніх військ МВС України, що розташувалось навпроти. Якщо красуні, звісно, ще не поїхали на «виїзд на масаж на всю ніч» за 4000 гривень. Є у цьому закладі є й хлопчик Саша – «мужній, сильний та ніжний«.

З побоюванням уточнюємо у працівників салону: чи є гарантії, що у салоні, де «повністю, зовсім» немає сексу, клієнт точно не підчепить венеричне захворювання? Це питання, кокетливо пояснюють у «Mon Amour», турбує багатьох гостей. Але всі дівчата мають санітарні книжки, кожні «кілька місяців» проходять обстеження та слухняно йдуть на лікарняний у разі виявлення інфекції. Мовляв, тут вам не Окружна: «Приходьте зі спокійною душею!».

«Зі спокійною душею» намагаюсь влаштуватись на роботу «масажисткою«. Обіцяють зарплатню від 15 000 гривень на місяць, при цьому – щоденні виплати, за потреби надають житло. Чи не буде проблем з правоохоронними органами? «Ні, не буде, – сміється у відповідь дівчина Даша. – Ми гарантуємо».

На киевской Окружной стоят самые недорогие жрицы любви в столице, стоимость их услуг — от 100 грн. за оральные ласки. Пока политики обсуждают легализацию проституции в Украине, отечественные жрицы любви без особых проблем с законом зарабатывают более $ 700 млн в год

Путаны с Окружной: жизнь на обочине

Від 5 до 7

А мали б бути. Навіть якщо вимкнути мозок та припустити, що дівчата з київських «масажних салонів» дійсно ніколи не доводять справу до «простого» статевого акту, обіцяна ними «релаксація» – навіть за допомогою «імітації» – вже потрапляє під статтю.

Проституцією українське законодавство вважає «надання сексуальних послуг з метою отримання прибутків».Сексуальна послуга – це коли особа «задовольняє статеві пристрасті в природній чи неприродній формі».

І все одно Белли та Ізабелли можуть почуватись доволі спокійно – їм загрожує хіба що штраф чи до 120 годингромадських робіт. А ось сутенерство – створення, керівництво або участь у організованій групі, що забезпечує діяльність з надання сексуальних послуг – це вже позбавлення волі на термін від 5 до 7 років. Це стосується і працівників салону: наприклад, дівчат-адміністраторів, що працюють там приблизно за 1000 доларів на місяць (нам запропонували 24-годинні зміни за графіком доба-дві, за кожну зміну сплачують 100 долларів).

Втім, якби українські правоохоронці забажали завітати до сотень відкрито працюючих по всій країні «масажних салонів» не для того, аби зібрати данину, а з метою покарати винних, це викликало б неабияке здивування у конкурентів «масажисток». Дівчат з екскорт-агенцій – адже вони працюють ще більш відкрито.

90 лет назад увидела свет наделавшая много шуму повесть Александра Куприна «Яма», посвященная злачным местам Киева. Писатель прекрасно разбирался в ночной жизни города конца позапрошлого века. Но когда писал свою «Яму», где затрагивал и тему ее предыстории, почему-то не нашел времени полистать старые городские газеты. Действительность же, как это часто случается, была и печальней, и курьезней писательского воображения…

История киевских борделей: 100 лет назад Киев был столицей проституции

Вдячність за вечірку та олігархів

Якщо «масажні» салони розраховані здебільшого на чоловіків традиційної орієнтації, то керівники «ескорту» не забувають ані про жінок, ані про геїв. Але найбільшу нішу серед клієнтів займають все одно джентельмени. Не вистачає на них навіть жінок, що вже готові займатись проституцією. Тому потрібно залучати нових. Нерідко використовуючи не тільки фінансовий чинник, але й намагаючись заспокоїти нерішучих.

Шукаючи роботу в ескорті, легко натрапити на «заоохочуючі» розповіді працівниць тієї чи іншої агенції. Йдеться там про те, що з дівчатами ні в якому разі не поводяться «як зі звичайними проститутками». Робота казкова: дівчину зустрічає «чоловік на крутій машині з букетом троянд» та пропонує їй провести вечір на «закритій вечірці для олігархів». Якщо красуня вдягнена недостатньо святково – він, скоріше за все, поїде з нею у магазин купувати нову дорогу сукню.

Після незабутньої вечірки у колі олігархів навіть натяків на секс від джентельмена не буде. Але красуня зрозуміє, що «дуже підло не подарувати йому насолоду, на яку він заслуговує». Так йдуть справи в агенції AEMAL, що працює в Україні вже 12 років… «Сексом ми займаємось більше не за проханням! Бажання прокидається саме по собі. Адже всі наші клієнти чарівні, заможні і порядні». Година свята з дівчатами з AEMAL обійдеться в $200.

Однак досвід конкурентів AEMAL доводить: скоріше за все, ескорт клієнту знадобиться не на цілу ніч на веселій «вечірці дляолігархів», а на годинку у квартирі. Якщо він не хоче запрошувати дівчину додому – вона завжди матиме при собі ключі від «чистого та затишного» помешкання.

До того ж, працівниці воліють підкреслити зовсім не знання іноземних мов чи вміння танцювати танго. «Я сексуальна і гаряча дівчина з величезним плюсом – моїми шикарними грудьми. Хочеш з ними пограти!? Приїжджай або запрошуй мене в гості!» – пропонує «супровід» чергова дівчинка. Вона не тільки вподобала дуже популярне серед її колег ім’я Ізабелла, але й працює у агенції під назвою Bella Escort. Година з дівчиною тут коштує від 400 до 1200 гривень, ніч – від 3200 до 8000. У хлопців з агенції «Ескорт леді» 1,5-2 години «домашнього відпочинку» коштують 600 гривень, на ніч знижки – лише 1200. Супутника чи супутницю можна взяти із собою й у відпустку, у таких випадках оплата оговорюється індивідуально.

Як би там не було, безпосередній «працівник» зазвичай отримує близько 40% прибутків від замовлення. Решта йде сутенерам – їм, зрештою, в разі його й сидіти у в‘язниці. Плюс, при працевлаштуванні неодмінно згадують, що клієнти можуть залишати гроші «на чай».

Колишні працівниці подібних агенцій свідчать, що чайові – рідкість. Натомість абсолютною нормою після такої роботи є психози та думки про самогубство. «А найстрашніше те, що дівчата звикають до легких великих грошей, – розповідає одна з них. – Йти в офіс за копійки вже не хочеться. Однак ескорт і проституція – це одне й те ж. Ескорт може бути трохи красивішим спочатку. Але залишаєшся нікому не потрібною повією зі зламаною психікою».

…Узнав о том, что милиция проводит на территории Днепропетровской области профилактическую операцию «Ночной город», корреспондент обратилась к начальнику Павлоградского ГО с просьбой помочь подготовить материал о проституции в Западно-Донбасском регионе. Он охотно согласился посодействовать.

Ноги у дороги: плечевые, валютные, саунные… Не столичная проституция

Відкрито та прозоро

Працюють повії в Україні й без найменшого «прикриття». Оголошення з фото, можливими видами сексу, цінами (від 200 до 1200 гривень за годину) та автобіографіями накшталт «витончена фігурка, гідний досвід» вони розміщують на десятках спеціалізованих та не дуже сайтів.

Найпростіший тест засвідчує: мало хто з дівчат працює дійсно виключно «на себе». За номером того чи іншого диспетчера можна викликати одну з десятків «індивідуалок». Контора – нехай і безіменна – забезпечує їм транспорт, квартири, рекламу та часткову безпеку. За це бізнесмени щодня отримують свої 50-60%, хоча мали б отримати 5-7. Років, звісно.

Автор: Валерія Бурлакова,  «Український тиждень»

You may also like...