“Чечня” на Одеській трасі

…Маючи особисті тривалі зв’язки з чеченськими польовими командирами Масхадовим, Басаєвим та іншими впливовими чеченськими сепаратистами, Асхабов був ланцюгом між Чечнею та Європою, який використовувався для контрабанди зброї, наркотиків, переробки нафти, а також переправки бойовиків та нелегалів. У вказаному розважальному комплексі, який у народі має назву «Чечня», і «прості» громадяни обходять його стороною, проходять «сходки» чеченців, кримінальних елементів Київщини та корумпованих правоохоронців. Сюди приїжджають чеченці з Росії, всієї України та інших країн Європи для проведення переговорів, з приводу їх подальшої злочинної діяльності.“Відкритий лист Нашому Президенту

В. Ющенку від громадянина Київщини”

Перед початком розповіді про ситуацію, яка свідчить про продовження подальших кризових явищ (насамперед корупцію та хабарництво) в окремому, але не останньому регіоні країни, які як хробак роз’їдають наше суспільство, Я сподіваюсь на належну реакцію та відповідні дії з боку найвищого керівництва держави та правоохоронних органів країни на події, що відбуваються не в Америці чи Іраку, а в нашій рідній Україні.

Почну свою розповідь з середини 90-х років, коли демократія в Україні лише зароджувалася та будувалась на руїнах колишнього СРСР.

Події, про які хочу розповісти, відбувались і відбуваються не на Донетчині, Дніпропетровщині чи Одещині, а в Київській області “підносом” у керівництва країни та силових структур.

Коли у 1994 році в країні та на Київщині вже на повну потужність здійснювали свою протиправну діяльність кримінальні угруповання, які розривали країну на шматки, розподіляючи сфери впливу та контролю, розпочало свою кримінальну історію, так зване Київське чеченське угруповання під “керівництвом” колишнього спортсмена, а тоді кримінального авторитета Асхабова Османа, на прізвисько Осман. Використовуючи свої кримінальні зв’язки, Осман організував кримінальне угруповання, яке контролювало південну частину Київської області та намагалося об’єднати різні чеченські групировки в одну єдину. З метою створення чеченського кримінального осередку Осман почав проводити дії по створенню умов для закріплення на території, яку він контролював, та відпрацьовувати можливості для здійснення під прикриттям бізнесової діяльності, протиправної діяльності, пов’язаної з торгівлею озброєнням, наркотичними речовинами, алкоголем та тютюном. З цією метою на початку 90-х років він спільно з найближчим оточенням створив МВП „Вітекс” (с. Віта-Поштова, Києво-Святошинського району), через яке, перекачувалися фінансові потоки, в тому числі і на фінансування військових дій в Чеченській республіці РФ.

У зв’язку з необхідністю на підконтрольній території мати приміщення для проведення, так званих «сходок» (на мові правоохоронців конспіративне приміщення), Осман з оточенням виносили ідею побудувати окремо відсторонений будинок, де можливо було збиратися без небажаних свідків та поглядів громадян. З цією метою у 1994 році погрожуючи фізичною розправою Голові Віто-Поштової сільської ради Січкаренку П.І. Осман спільно з найближчим оточенням, протиправно заволоділи земельною ділянкою площею 4,1 га, на Одеській трасі, де протиправно збудували кафе «Вогник», яке використовували, як перевалочну базу для чеченських бойовиків.

Доречи, вказаний розважальний комплекс працює до теперішнього часу, без наявності будь яких дозвільних документів, під плідним «наглядом» окремих керівників правоохоронних та контролюючих органів області та їх центральних міністерств.

Маючи особисті тривалі зв’язки з чеченськими польовими командирами Масхадовим, Басаєвим та іншими впливовими чеченськими сепаратистами, Асхабов був ланцюгом між Чечнею та Європою, який використовувався для контрабанди зброї, наркотиків, переробки нафти, а також переправки бойовиків та нелегалів. У вказаному розважальному комплексі, який у народі має назву «Чечня», і «прості» громадяни обходять його стороною, проходять «сходки» чеченців, кримінальних елементів Київщини та корумпованих правоохоронців. Сюди приїжджають чеченці з Росії, всієї України та інших країн Європи для проведення переговорів, з приводу їх подальшої злочинної діяльності. Тут вирішується де розселювати чергові чеченські родини, як їх переправляти до країн центральної Європи.

Після деякого економічного росту держави та стабілізування ситуації в країні, що створило практично неможливим подальший вплив кримінальних угруповань на політичну та економічну ситуацію в країні, кримінальні авторитети з метою легалізації отриманих злочинним шляхом коштів, перейшли на інші види діяльності, вони «відкрили бізнесові структури» та стали «порядними» бізнесменами.

Проте перейшовши на бізнесові стосунки, принципи їх роботи не змінилися. «Як були бандитами так їми і залишилися».

Не змінилися їх злочинне відношення і до громадян з якими приходилось спілкуватися «порядним» бізнесменам. Протягом існування «Вітекса» працівникам, будівельникам, мешканцям с. Віта-Поштова завдавались фізичні ушкодження різного ступеню тяжкості від власників фірми, а офіціанток взагалі ґвалтували. Зазначене підтверджується фактом побиття одним з володарів «Вітекса» мешканця с.Віта-Поштова. А саме, однин з засновників зазначеної структури Вяхірєвим С.В. у 2003 році було жорстоко побито та завдано тяжких тілесних ушкоджень тодішньому працівнику «Вітекса» – пенсіонеру Євлашу Олександру. За вказаним фактом Києво-Святошинським МРВ ГУ МВС у Київській області було порушено кримінальну справу, проте злочинець до цього часу на свободі та не перестає погрожувати громадянам розправою через свої зв’язки у ГУ МВСУ в Київській області, а потерпілий до цього часу, незважаючи на непоодинокі звернення до Києво-Святошинського МРВ не може знайти правди.

Залишились без змін і кримінальні методи отримання коштів, які будувались на принципах «гроші не пахнуть», а отримуються будь яким шляхом, навіть, якщо потрібно вбити людину. Підтвердження цьому свідчать інформація, про загибель при невстановлених умовах одного з керівників приватного підприємства Київської області.

А саме, в вересні 2003 року у власному помешканні, невстановленими особами схожими на чеченських бойовиків, було вбито власника ПП «Данко» (с. Гвоздів, Васильківського району) Гуцалюк Г.В., який був володарем 600 га, землі та фермерським господарством. Після вбивства Гуцалюка Г.В., його жінка, яка під час вбивства було вдома, була настільки залякана, що після «пояснювальних розмов» з громадянином Вяхірєвим С.В. (він же засновник МВП «Вітекс»), віддала керівництво вказаним підприємством вищевказаному громадянину. За вказаним фактам, теж було порушено кримінальну справу Васильківським МВ ГУ МВСУ в Київській області, але ж злочинці не знайдене і до цього часу, а свідки залякані так, що вказане вбивство обговорюють між собою шепотом.

Зазначені дії кримінального угруповання були спрямовані на заволодіння земельними ресурсами та майном, для подальшого використання на «свої кримінальні цілі».

А цілі, як кажуть відомі, наприкінці 2004 року співробітниками ОБНОН Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області спільно з співробітниками Управління СБУ в Київській області були виявлені посіви коноплі понад (2.5 га) на території ПП «Данко». За вказаним фактом Васильківським МВ ГУ МВС України в Київській області в грудні 2004 року було порушено кримінальну справу, за ознаками злочину передбаченого ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» КК України.

Проте, керівник вказаного підприємства Вяхірєв С.В. погрозив співробітникам СБУ, що вони пожалкують про свої дії, та що їх буде звільнено з посад. Теж саме Вяхірєв С.В. пообіцяв і співробітнику ОБНОН Даниленко В.В. Але ж подальші події засвідчили, що погрози «бізнесмена» були не безпідставними. Працівників правоохоронних органів почали перевіряти органи внутрішніх безпек, в результаті чого на весні 2005 року співробітник міліції Даниленко В.В., був звільнений з органів міліції за власним бажанням.

Ви запитаєте, то як боротися з корупцією? Ось так і борються керівники – правоохоронці…

Інші керівники зазначеної структури, теж особливо не зосереджувалися на механізмах отримання коштів. При проведенні відповідних слідчих дій, було задокументовано факт зберігання у керівництва ТОВ «Вітекс» наркотичних речовин, а саме Амфітаміну. Проте, необхідної правової оцінки та відповідних дій вказаним фактам керівництвом ГУ МВС України в Київській області надано не було, навпаки було проведено ряд заходів, щоб вказаний факт було приховано, а на працівників міліції що вели цю справу накладені відповідні стягнення за недостатню роботу за справою.

Щодо механізмів впливу на правоохоронців, то вони відомі, «чесні бізнесмени» скаржаться своїм «покровителям» на начебто неправомірні дії співробітників правоохоронних органів, після чого починається «травля» співробітників правоохоронних органів їх вищестоящими керівниками, які і є на справді «кришами», «корупціонерами», як хочити їх назвіть, але вони борються за «чистоту» правоохоронців, їх моральну сторону всіма можливими засобами. От і виходить, що декларуя боротьбу з криміналітетом ті ж генерали, що працювали при старій владі, працюють і сьогодні та «борються» з тими, кого раніше підтримували та розвивали.

Зазначені дії, так званих “криш” і створюють умови, коли протиправні дії кримінальних угруповань, ні ким не переслідуються, навпаки при створенні передумов до притягнення криміналітету до відповідальності, вони виходять, ні в чому не зап’ятнані, а громадяни чи співробітники правоохоронних органів, що здійснили свій громадський обов’язок, чи свою професійну роботу, за це ще й несуть відповідальність, у кожному випадку різну: службову, адміністративну, кримінальну та іншу. Вказане спонукає їх звільнюватися з роботи з органів не вірячи в справедливість влади та ідеям, яким служать та чесність і порядність керівників, які їми керують.

Вказане свідчить, що керівництво держави декларує бажання відсторонитися від старої влади, про наміри та перспективи, про заходи та засоби по боротьбі зі злочинністю та корупцією, а виходить, що на найвищих посадах керівників правоохоронних органів, залишаються ті самі генерали, що працювали при режимі Кучми, які прикривали та прикривають свої кримінальні клани та минулі протиправні зв’язки, і які вже не в змозі змінити свої дії та наміри.

Стосовно зв’язків вказаних “бізнесменів” з правоохоронними органами, то за достовірними даними зазначене кримінальне угруповання “кришують”, як співробітники ГУ МВС в Київській області, керівники СБУ, так і працівники Генеральної прокуратури України та посадовці Київської облдержадміністрації.

Серед яких, співробітники ГУ МВСУ у Київській області, заступник Чередниченко М.В., співробітник Кріль А.А.,керівній склад департаменту “К” СБУ, співробітник Генеральної прокуратури України Нищенко Б.М., заступник прокурора Київської області Денисюк О.Д., начальник Київської обласної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Київоблдержадміністрації Лизогуб А.А. Цей список можливо продовжувати ще далі і далі.

P.S.

Пане Президент, Ви об’явили війну криміналітету, корупції та злочинним угрупованням, прошу Вас звільніть Київщину від Чеченського криміналітету, загарбників та представників органів державної влади і правоохоронців, які замарали своїми діями честь мундиру. Якщо Ви, не втрутитесь, то через декілька років, наші школи, лікарні та села, будуть захоплювати Чеченські бойовики терористи та сепаратисти, а дітей розстрілюватимуть з автоматів та кулеметів в школах та театрах.

Прохання до керівники силових структур, розберіться з власними підлеглими, які “кришують” та сприяють кримінальним угрупованням та підривають авторитет правоохоронних структур держави. При найменшій нагоді, вказану інформацію Ви можете перевірити через підконтрольні Вам силові структури, і Ви знайдете їй підтвердження щодо фактів та осіб, вказаних в ній.

Сподіваюсь на Ваші громадські та посадові позиції. Скільки можна за хабарі закривати очі на безкарність за кримінальні злочини. Чому громадяни Київщини залякані до такого стану, що не вірять в справедливість та в правоохоронні органи. Чому завдяки діям окремих правоохоронців, сформовано думку, що нічого не змінилося в країні, як була бандитська влада так і залишилась лише змінились особи.

Сподіваюсь на Ваші громадські та посадові позиції. Скільки можна за хабарі закривати очі на безкарність за кримінальні злочини. Чому громадяни Київщини залякані до такого стану, що не вірять в справедливість та в правоохоронні органи. Чому завдяки діям окремих правоохоронців, сформовано думку, що нічого не змінилося в країні, як була бандитська влада так і залишилась лише змінились особи.

пенсiонер МВС Копов Р.В.

You may also like...