Бизнес по-украински: как разрушили компанию известного бизнесмена после его смерти и обокрали вдову

О том, как до нитки обобрали вдову уже покойного владельца процветающей компании ТОВ «Полибудсервис плюс». Типичный отъем чужого бизнеса «по беспределу» при преступном попустительстве правоохранительных структур. Эта грязная история свидетельствует: никакого среднего класса в Украине быть не может.

Головi РНБО України
01601 м.Київ, вул. Командарма Каменєва,8 
Кравченко Т.О.
м.Київ, 

Шановний Андрію Петровичу!

На превеликий жаль, мені довелося звертатися до цілої низки правоохоронних органів, оббивати пороги органів прокуратури та слідства різних рівнів, звертатись за підтримкою до народних депутатів України — сподіваючись відновити втрачену справедливість!.

До недавнього часу мені здавалось, що я живу в демократичній та правовій державі, якою згідно ст.1 Конституції вважається Україна. Зіткнувшись зі свавіллям, корупцією, заангажованістю, самоуправством та бездіяльністю правоохоронних органів — особливо на тлі прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу України, я сподіваюсь на Вашу допомогу!

Те, що сталося зі мною і моєю сім’єю, є загрозою для всієї економіки нашої молодої держави. У першу чергу – це розорення і знищення середнього класу, бюджетостворюючої ланки нашого суспільства. Це знищення внутрішнього інвестора, такого необхідного Україні в умовах світовоїкризи.

13.04.2010 року помер мій чоловік — Кравченко Олександр Петрович — який був засновником та керівником ТОВ “Полібудсервіс плюс” ЄДРПОУ 34817741. За своїми масштабами діяльності балансова вартість підприємства, що виконувало будівельні роботи по влаштуванню паль, становила більше 18 000 000(вісімнадцяті мільйонів) гривень. Річний портфель замовлень складав більше 80 000 000(вісімдесяти мільйонів) гривень.

Підприємством за час роботи було виконано велику кількість будівельних робіт на багатьох об’єктах, без перебільшення, державного та суспільного призначення, що слугують на даний час не тільки мешканцям міста Києва, а й розвивають інфраструктуру міста. Серед них: Термінал «Д» Аеропорту «Бориспіль»; Пам’ятник жертвам Голодомору; реконструкція заповідника «Козацька столиця» в Батурині; реконструкція заводу імені Ковальської; Храм миру, любові і Єдинства Християн; Православний храм в смт. Білогородка Київської області; ТРЦ “Більшовик”; ТРЦ “Аквапарк”; магазини «Епіцентр» і «Караван» та інші.

Підприємство створило більше 60 робочих місць, завдяки успішній діяльності поповнювало бюджет держави більше ніж на 1 000000.грн. щорічно.

Звичайно, що успішно працюючи та створюючи промислові об’єкти такого масштабу, в подальших планах було розширення діяльності та створення нових робочих місць. Для реалізації цих планів необхідно було залучати фінансові вливання. В 2008 році підприємство для розвитку та закупівлі будівельного обладнання взяло кредит в АКБ “Таврика” в розмірі 9 000 000(дев’ять мільйонів) гривень під заставу закуповуваного обладнання.

Отримавши кредитні кошти, підприємство працювало, регулярно сплачуючи заборгованість, допоки 13.04.2010 року помер його засновник та керівник — мій чоловік, Кравченко Олександр Петрович.

2.

Протягом 6 років він наполегливо боровся з онкологічною хворобою, не залишаючи улюблену справу, але наслідки кризи, які потягнули за собою збільшення суми кредиту, та тимчасове припинення будівництва, виявились ударом, що підірвав життєві сили мого чоловіка. Останні 7 місяців він керував діяльністю підприємства в телефонному режимі, при цьому йому вдавалося вчасно розраховуватися з АБ “Таврика” за кредит ( всього було погашено 6 019 216,05 грн) та своєчасно виплачувати заробітну плату колективу та податки, що тільки за один місяць становили близько 100 тис.грн.

Через 2 тижні (а саме 29.04.2010р.) після смерті мого чоловіка, його брат, Кравченко В.П. підробив Протокол Загальних зборів Товариства №2 від 07.04.2010 р. (насправді ці збори не проводились зовсім, тому що на той час мій онкологічно хворий чоловік перебував у надзвичайно тяжкому стані) та Наказ по Товариству №13 від 07.04.2010р. про внесення до штатного розкладу посади першого заступника директора та призначення на цю посаду Кравченка В.П., і особисто виконав підписи від імені мого вже покійного чоловіка.

Захопивши таким чином владу, Кравченко В.П. поставив мені умову – або я віддаю йому фірму, або він її зруйнує. І зруйнував за 6 місяців, поки я оформляла спадщину.

Отримавши документи на спадщину, згідно яких моя сім’я отримала 52,5% фірми, я і мої діти неодноразово подавали заяви на ім’я Кравченка В.П. з проханням про проведення загальних зборів учасників ТОВ, але кожен раз наші заяви ігнорувались і збори так і не були проведені. Таким чином нас не було прийнято до ТОВ.

11 листопада 2010 року мною було подано заяву до УДСБЕЗ міста Києва про протиправні дії Кравченка В.П., спрямовані на захоплення, привласнення та розтрату майна Товариства “Полібудсервіс плюс” шляхом вчинення службового підроблення та зловживання службовим становищем, привласнення та використання грошових коштів в особливо великих розмірах.

У ході розслідування справи майором УДСБЕЗ Лоташем Е.В. на основі свідчень офіс – менеджера фірми Шапран Т.М., яка на власні очі бачила, як Кравченко В.П. підробляв підпис померлого брата через 2 тижні після його смерті, було проведено комплексне почеркознавче дослідження документів. Згідно висновку спеціаліста науково-дослідного експерто-криміналістичного центру при ГУМВС України в місті Києві від 21.12.2010 р. за 583/тдд, підписи в Протоколі від 07.04.2010 № 2 Загальних зборів учасників ТОВ “Полібудсервіс плюс” та Наказі по товариству від 07.04.2010 № 13, виконані не Кравченко О.П. До справи також додається заключения лікаря онкологічно хворого Кравченка О. П. стосовно стану його здоров’я на момент створення вищезазначених документів.

До моїх звернень також додавалися ксерокопії незначної частини чорної бухгалтерії (записи, зроблені рукою Кравченка В.П.), з яких видно, що тільки за період з 07.06.2010р. по 13.09.2010р. першим заступником директора ТОВ “Полібудсервіс плюс” Кравченком В.П. було отримано прихованого доходу, офіційно не відображеного в бухобліку Товариства, на суму 1 496 720 гривень, з яких не сплачувались ані податки, ані заборгованість по кредиту та зарплаті.

3.

Всі ці документи на 268 сторінках 4 місяці переходили з однієї прокуратури до іншої і врешті потрапили до ДСБЕЗ Подільського РУ ГУМВС України в м. Києві. Не дочекавшись відповіді, я сама прийшла на прийом до старшого о/y., який сказав, що особисто сам в цій справі бачить відразу кілька злочинів економічної спрямованості, але керівництво посадових та інших злочинів в діях Кравченка В.П. не вбачає. Надалі по моїй заяві було прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину.

Невже службове підроблення, привласнення і розтрата майна, ухилення від сплати податків та зборів, недоотримання державним бюджетом України коштів завдяки протиправним діям таких, як Кравченко В.П. в нашій державі не вважається злочином?

Всі ці дії Кравченко В.П. виконав з однією метою – захопити владу, щоб за допомогою конкурентів, з якими вступив в зговір, зруйнувати фірму, яку створив мій чоловік.

За досить нетривалий проміжок часу він не зміг би самостійно довести до банкрутства підприємство такого масштабу без підтримки керівництва АБ «Таврика» ( власником якого є Сергій Вікторович Цюпко), зокрема, начальника кредитного відділу – Намясенка Олександра Кузмича та директора колекторської фірми -Тригуба Ростислава Володимировича. Зазначений банк досить швидко звернувся з позовом до господарського суду м. Києва з вимогою стягнення заборгованості по кредиту, що в 2008 році ТОВ “Полібудсервіс плюс” взяло для закупівлі будівельного обладнання.

Кравченко В.П., підробивши документи та будучи самопризначеним на посаду першого заступника директора, погодився з позовними вимогами АБ “Таврика». Відповідно, майно, що було закуплено за кредитні кошти в розмірі 9 000 000 гривень та інше майно, що знаходилось під заставою кредиту, після задоволення позовних вимог АБ “Таврика,” було реалізовано на “конкурсних” торгах за мізерні кошти, як для такого обладнання. Покупцем обладнання стало підприємство СУ-143 “ЮЗТС”, власником якого знову ж таки є Цюпко Сергій Вікторович, а посаду заступника директора там тепер обіймає Кравченко Віктор Петрович.

Реальну небезпеку для населення нашої країни становлять об’єкти холдингу ЮЗТС, який очолюють люди, здатні заради наживи знищити конкурента та позбавити робочих місць більше ніж 60 працівників, які мають сім′ї.

Крім того, інше майно підприємства та матеріальні цінності на суму біля 2 000000грн., було розкрадено. Втрачена можливість на виконання об′ємів на суму майже 60 000000 грн. Під заставою у того ж банку опинилася моя квартира.

Вважаю за необхідне окремо зупинитися на особі керівника АБ “Таврика” – Сергія Вікторовича Цюпко, яка завдяки продуманим схемам лишається в стороні від знищення ТОВ “Полібудсервіс плюс”. Він безпосередньо володіє будівельним

4.

холдінгом « ЮЗТС», банком «Таврика», Київським Ювелірним Заводом, мережею ломбардів «Золота Скриня».

Будівельний холдінг « ЮЗТС» займається діяльністю, аналогічною ТОВ “Полібудсервіс плюс” . Будівельне обладнання, що стягнуто та реалізовано начебто з торгів АБ “Таврика”, точніше колекторською фірмою «Тригуб», куплено підприємством СУ-143 “ЮЗТС”, яким також володіє Цюпко Сергій Вікторович. А той факт, що Кравченко В.П. почав обіймати посаду заступника директора в вищезазначеному підприємстві, доводить причетність та узгодженість дій вищезазначених осіб, у яких була спільна мета – знищити ТОВ «Полібудсервіс плюс» та розділити майно підприємства.

Куди дивиться податкова і СБУ? Рейдерство відбувається очевидячки, проте правоохоронним органам не має діла до цього.

А навіть звернувшись з заявою про злочин, збираючи самостійно всі факти та надаючи о.у. співробітникам РУГУ МВС чи Прокуратури – врешті порушена кримінальна справа гальмується керівництвом цих органів.

Не дарма власник АБ “Таврика” Цюпко С.В., не гаючи часу та давши вказівки Керівицтву, зокрема начальнику кредитного відділу АБ «Таврика» – Намясенку О.К. та директору власної колекторської фірми Тригубу Р.В., за співучастю Кравченка В.П. за безцінь зміг отримати обладнання вартістю майже 18 000 000 гривень для свого підприємства – «ЮЗТС», призвівши до банкрутства ТОВ “Полібудсервіс плюс”.

Взагалі, Цюпко С.В. постає та висвітлюється перед громадськістю як меценат,благодійник, хоча насправді розробляє схеми захоплення підприємств, має стійкі зв’язки з членами фінансово-промислових груп, що діють на території Київської області і в України в цілому, підтримує корупційні зв’язки в органах влади та правоохоронних, контролюючих та судових органах, створює діяльність офшорних компаній, які в подальшому причетні до привласнення активів захоплених підприємств.

Завдяки моїм неодноразовим зверненням до правоохоронних органів з приводу шахрайських дій Кравченка В.П, вдалося зрушити ситуацію з місця. 21.11.2011р. Прокуратурою Подільського району кримінальну справу було нарешті порушено. Проте вже 6 місяців штучно затягується досудове дослідження. Вбачається зацікавленість не розглядати кримінальну справу по суті, тому що в ній Кравченко В.П. не є ключовою особою, що знищила підприємство, а такі «діячі» як Цюпко С.В., що входять в сотню найбагатших українців, завжди можуть відкупитися.

Держава недоотримує декілька мільйонів гривень в рік і платить допомогу по безробіттю трудовому колективу. Якщо наші закони дозволяють оббирати вдів і дітей, позбавляти людей робочих місць, то це загрожує соціальним вибухом, напередодні Євро 2012 і осінніх виборів у Верховну Раду.

Такі факти – не поодинокі, і є загрозою економічній і соціальній безпеці нашої країни. Сергій Цюпко – і подібні до нього, є і в інших галузях економіки

5.

України. Вони вносять руйнівний струмінь до банківської системи України і врешті-решт, можуть ініціювати внутрішній дефолт в нашій країні, що зробить неможливим процес погашення зовнішнього боргу України, а значить приведе і до зовнішньої кризи молодої європейської держави.

Вважаю, що для викриття всієї схеми рейдерського захоплення ТОВ «Полібудсервіс» необхідно провести розслідування з залученням посадових осіб перших ешелонів, оскільки на рівні Прокуратури та РУ ГУ МВС Подільського району м. Києва порушена кримінальна справа в черговий раз буде «замороженою», тому що особи рівня Цюпка С.В. користуючись своїм капіталом, безкарно надалі збагачуються та ухиляються від відповідальності за свої дії.

Пропоную ідентифікувати всіх таких підприємців, після приходу яких на підприємствах скорочуються надходження до бюджету і колектив піддається різкому скороченню. На біржі праці 90% безробітних вихідці з комерційних структур. Це зруйновані долі і не народжені діти. А на противагу – рами для картин на 1 мільйон доларів куплені в музей Сучасного мистецтва.

Прошу Вас на найближчому засіданні РНБО України розглянути системно та об’єктивно моє звернення та під особистим контролем доручити проведення розслідування Генеральній прокуратурі України з приводу рейдерства, шахрайства та доведення до банкрутства ТОВ «Полібудсервіс плюс», враховуючи, що стосовно громадянина Кравченка Віктора Петровича 1964 р.н. ПодільськоюПрокуратурою порушена кримінальна справа за ч.1 ст.358 КК України.

.___. 2012р. ______ Кравченко Т.О.

Додатки: (…)

Видеообращение вдовы к руководству государства

 

P.S. Все документы, подтверждающие слова автора письма, имеются в распоряжении «Украины криминальной». Которая приступает к собственному расследованию обстоятельств этого скандального дела.

«УК»

 

You may also like...