Хто закликає до Майдану-3? (фото, відео)

Хто такі «Революційні праві сили», які закликають до Майдану-3? Вигнанці з «Правого сектора» та розшукуваний «комбат» – основа РПС. Також там «маргінали, що порочать рух» – за визначенням «Правого сектора», який від них відхрестився. Ще тут є особи які роками терлися чи у корита рейдерських шарашок, чи у руля сепарських молодіжок, а зараз вони називають себе «майданівцями».

Вранці 20 лютого на Майдані вшанували пам’ять загиблих два роки тому в результаті збройного протистояння активістів та силовиків. Після офіційної частини лідер батальйону ОУН Микола Коханівський закликав всіх приїжджати з наметами до Києва.

Пізніше він же закликав до штурму Адміністрації президента.

«Хай нас називають рукою Кремля», — додав він під час виступу.

Незабаром бійці батальйону вирушили до відділення російського «Альфа-банку» на Хрещатику, увірвалися всередину і розгромили приміщення. Частина бійців пішла в бік станції метро Арсенальна до відділення «Сбербанку Росії».

Там правих активістів вже чекав наряд МВС, який не дав їм потрапити всередину, але ті закидали відділення камінням і зеленкою.

Паралельно оунівці напали з камінням на офіс компанії «СКМ» на вул. Десятинній, що належить олігархові Рінату Ахметову.

На сьогоднішній день за фактом нападу на банки і «СКМ» відкрито чотири кримінальні справи: три з них — за фактом «хуліганство», ще одну — за фактом крадіжки мобільних телефонів і гаманця.

 

Увечері невідомі озброєні люди в камуфляжі зайняли актовий зал готелю «Козацький», власником якого є Міністерство оборони. Незабаром з’ясувалося, що «захопники» — це люди з платформи «Революційні праві сили», які нещодавно «розлучилися» із «Правим сектором».

На з’їзді учасників 14 лютого лідером «РПС» був визнаний Роман Стойка, обвинувачений в організації збройного зіткнення в Мукачевому. Проти Стойки відкрито кримінальну справу, він перебуває в розшуку СБУ. У цю ж організацію входить і Іван Бубенчик, який у фільмі Громадського «20 лютого.ЗЛАМ» розказав, як під час подій 20 лютого 2014 стріляв по силовиках з вогнепальної зброї.

Представники «РПС» відмовилися пускати в готель журналістів і заявили, що актовий зал «Козацького» не захоплений, а орендований, там «проводиться засідання штабу організації».

Хто входить в керівництво «РПС»

Близько півночі представники «РПС» виступили з офіційною заявою на прес-конференції, яка відбулася в приміщенні готелю «Козацький». На ній був висунутий список вимог, серед яких, в тому числі, значилися, наприклад, «всенародні вибори міністрів Кабміну».

Прес-конференцію провели кілька ключових членів «РПС» з неоднозначними біографіями.

 

Антон Бондаренко — колишній учасник організації «Білий молот», що вiдкололося від «Правого Сектора» в 2014 році. Бондаренко до Майдану займався пікетами посольства Ізраїлю та пропагандою нацизму.

Після Майдану відправився добровольцем воювати на Донбас, проте пробув там недовго і незабаром створив ВО «Союз добровольців АТО» .

Туди ж увійшли частини розформованих зі скандалом батальйонів «Шахтарськ» і «Торнадо». Взимку 2015 союз добровольців проводив акції із закликами до державного перевороту, до них долучилася також провокаційна організація-«одноденка» «Батальйонне братство».

Владислав Горанін — координатор «Білого молота», проти якого давали свідчення затримані за підозрою в розстрілі поста ДПС в Биківні. Однак, тоді суд відпустив Гораніна через брак доказів. Горанін відхрещується від причетності до вбивства ДАІшників.

Юрій Кармазін — голова партії «Наша батьківщина». Брав участь в акції «Україна без Кучми», деякий час входив у список партії «Наша Україна», потім балотувався сам від партії «Блок Кармазіна».

Останній раз був депутатом від блоку «Наша Україна — Народна самооборона» з 2007 по 2011 роки. У травні 2015 подав позов до суду на президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсеній Яценюка і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

За словами Кармазіна, «вони повинні бути покарані за невиконання своїх обов’язків».

Давид Миколаїв колишній учасник рівненського «Правого сектору», причетний до серії акцій «сміттєва люстрація». Одним з потерпілих від такої «люстрації» і побитих виявився Микола Шершун — голова профспілок Рівненської області. За однією з версій, його побили і викинули за те, що активісти, які підтримують Миколаїва, не змогли призначити «своїх» людей на керівні посади в лісове господарство.

Тепер Миколаїв заявляє про незаконні і нечесні дії атестаційних комісій Національної поліції, оголосив про «блокування» їхньої роботи і вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова розпустити всі комісії. Таким чином він перешкоджає переатестації міліціонерів.

Сергій Мельничук — колишній командир батальйону «Айдар» та народний депутат з групи «Воля народу». Його діяльність на посаді депутата пов’язують з екс-главою Держагентства з інвестицій та нацпроектів часів Януковича Владиславом Каськівим.

Самого Мельничука підозрюють в бандитизмі, а депутатська недоторканність була знята з нього 3 липня 2015 року.

Роман Липинський — політолог, був одним з провідних на сцені Євромайдану. Нещодавно увійшов в актив «РПС» і тепер зі сцени оголошує їхні вимоги, виконуючи роль офіційного спікера.

До групи «РПС» увійшов також колишній в’язень Дмитро Павличенко, якого разом з сином визнали винними у вбивстві судді Сергія Зубкова в 2011 році в Голосіївському районі Києва. Суддя вів справу про виселення сім’ї Павличенків з підвалу будинку в центрі і знесення прибудови до нього, а після виселення підвал був переданий приватній фірмі. На думку слідства, це і стало причиною вбивства. Дмитра і Сергія Павличенків звільнили і визнали політв’язнями через два дні після втечі з країни Віктора Януковича 24 лютого 2014 року рішенням Верховної Ради.

Що зараз?

Вранці 21 лютого лідер батальйону ОУН Богдан Червак виступив з офіційною заявою, в якій спростував причетність батальйону до погромів в банках і офісі Ріната Ахметова.

«РПС» також відхрестилися від акцій у банках, а всю відповідальність на себе взяв «батальйон ОУН Коханівського».

Станом на 21 лютого біля стели Незалежності на Майдані встановлено один великий намет і кілька маленьких, які напередодні ввечері встановили представники «РПС».

Відомо, що вранці біля Будинку профспілок відбулася сутичка між людьми в камуфляжі і правоохоронцями. До будівлі під’їхала вантажівка, що везла нібито обладнання для сцени, яку планували встановити біля стели.

Частина людей з «РПС» залишили будівлю готелю, намагаючись приєднатися до людей, які встановили на Майдані намети. Загальної консолідації серед людей у формі немає. Наразі режим посиленої охорони готелю знятий, представники Нацгвардії і Нацполіціі покинули місце події.

За інформацією Громадського, членам «РПС», якi зайняли приміщення готелю, пообіцяли перевести їх в казарму корпусу «Азов», розташованої неподалік.

«Просто для розуміння: все новости з т.зв. Третього Майдану передаються через 17 канал і першими, хто їх публікує — сайт Російської весни», — написав у своєму твiтерi народний депутат Мустафа Найєм. — «Третій Майдан» в «Козацькому» виявився піратською версією для сайту Російська Весна». 

Радник президента Юрій Бірюков також вважає те, що відбувається зараз на Майдані, постановкою. «Назвати це Майданом я не можу — балаган і Майдан — це, вже вибачте, різні речі», — написав він у Facebook.

Що далі?

Представники ОУН і «РПС» практично одночасно висунули схожі вимоги. ОУНівці скликали всіх почати третій Майдан і відправити у відставку президента, Верховну раду і Кабінет міністрів.

РПСівці заявили про необхідність звільнити політв’язнів, ініціювати процедуру імпічменту президенту і відставити уряд, а також анонсували народне Віче на 17:00 21 лютого.

Між тим, працівники СБУ працюють на місці.

«Наскільки нам зрозуміло, ці люди, котрі себе називають «радикальними правими силами» не мають ніякої підтримки населення, їх там приблизно 80 людей. На скільки ми розуміємо, їхнім головни завданням є влаштувати провокацію, щоб бути затриманими, таким чином вони хочуть досягнути того, щоб на їхній захист піднялись люди. І показати, що є утиски їх. Щодо осіб, — серед них ті, котрі перебувають у розшуку  і котрих називають керівниками цієї групи людей — ми зараз перевіряємо інформацію, де вони можуть бути», — прокоментували в СБУ.

Близько 20:00 21 лютого штаб «Революційних правих сил» переїхав з готелю «Козацький» на Майдані Незалежності в Києві до приміщення, які займає полк «Азов». Про це повідомив кореспондент Громадського.

За словами представників «Азову», це жест «братської допомоги». Слід зазначити, що казарми «Азову» знаходяться також неподалік Майдану Незалежності.

Директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев особисто супроводжував керівників «РПС».

Автори: Євген Спірін, Катерина Сергацкова,  hromadske.tv 


Хто такі "Революційні праві сили", які закликають до Майдану-3. "Провідник" – у розшуку (ФОТО) 

Вигнанці з "Правого сектора" та розшукуваний "комбат" – основа РПС. Також там "маргінали, що порочать рух" – за визначенням "Правого сектора", який від них відхрестився.

***

Ввечері 20 лютого, у Києві "Революційні праві сили" розпочали протест і, як кажуть, не підуть з центру Києва, поки не будуть виконані їхні умови. Себе вони називають "платформою", а не "організацією", чи "рухом". РПС скликають 21 лютого на Майдан людей, аби "провести віче та оголосити ультиматум владі". Своїх лідерів не називають, обіцяють все розповісти лише на віче.

Як з’ясувалось, до складу РПС входять кілька груп, а їхній "провідник" перебуває у розшуку, повідомляє сайт ТЕКСТИ.

Про те, що у Києві плануються протести стало відомо кілька днів тому – у Мережі з’явились відео зі з’їзду "революціонерів", де вони заявили про намір влаштувати протест. 

Частина РПС – це кілька колишніх батальйонів "Правого сектору" з Західної України ("Захід-1", "Захід-2", "Захід-3" та "Захід-4"), від яких вже давно відхрестився ПС. А сьогодні правосекторівці знову підтвердили – їхніх діючих членів у РПС немає. "Провідник" батальйонів, що відкололися від ПС, – Роман Стойко, який називає себе "комбат Чесний".

Його обрали і провідником "революційних сил" – про це у телефонній розмові повідомив ТСН комбат батальйону "Захід-4" Андрій Фафлей. Стойка давно розшукують за підозрою у причетності до трагічних подій у Мукачевому, а голова Закарпатської області Геннадій Москаль вимагав його негайно заарештувати.

Провокацій не буде?

Маргінали, що порочать рух

Також до РПС входять члени організації "Білий молот" – ще одні вигнанці з "Правого сектору", радикальна організація. У березні 2014 року їх було виключено з ПС через "маргінальні дії, що порочать рух "Правий сектор", і недотримання дисципліни". Цьому передував скандал із затриманням одного з членів "молоту" за підозрою у вбивстві правоохоронців.

У ніч на 2 березня 2014 року близько другої ночі на КПП на Броварському проспекті під Києвом невідомі застрелили трьох інспекторів ДАІ. Daewoo Lanos не доїжджаючи до КПП, зупинився, з нього вийшли троє чоловіків, підійшли до посту ДАІ і практично в упор розстріляли з автоматичної зброї двох інспекторів ДАІ, які перебували у службовому автомобілі та одного інспектора, який стояв біля будівлі.

Про затримання підозрюваних у вбивстві оголосили 21 березня.

Ніч на Майдані

Разом з тим вранці 21 лютого біля Будинку профспілок сталася сутичка між людьми у камуфляжі та правоохоронцями.

За повідомленням очевидців, до Будинку під’їхала вантажівка з нібито обладнанням для сцени, яку планували встановити біля стели Незалежності. Біля вантажівки були кількадесят людей у камуфляжі, які раніше були присутні біля стели, де представники "РПС" розклали великий намет.

Правоохоронці, присутні на місці події, заблокували рух вантажівки, внаслідок чого сталося зіткнення.

Речник МВС у м.Києві Артем Шевченко в ефірі телеканалу "112" заявив, що ніякої сутички не було, "було спілкування".

20 лютого кількадесят людей у камуфляжі, які представилися членами організації "Революційні праві сили", зайняли актову залу готелю "Козацький" у Києві, де проводили засідання штабу організації". Згодом представники "РПС зачитали зі сцени на Майдані "вимоги" до влади і уряду: звільнити політв’язнів, згідно зі списком комітету політв’язнів, "законне відсторонення від влади" президента і уряду та не протидіяти створенню наметового містечка на Майдані.

За словами представників "РПС", у готелі вони організували "координаційний штаб". Також люди у камуфляжі були на Майдані усю ніч, встановили там намети та анонсували проведення Віча о 17:00 21 лютого.

В той же час паблик C14 news  пише, що це особи які роками терлися чи у корита рейдерських шарашок, чи у руля сепарських молодіжок, і зараз вони будуть зараз називати себе "майданівцями"?

Нині один з лідерів РПС на Майдані – ліричний бородатий хлопчина. Він співає солов’їною мовою про інтереси народу та України. Кличка (позивний у солдат, а цей не служив) "Фауст" –https://www.youtube.com/watch?v=6WuaQb9Gdfc

До Майдану був учасником руху "Сопротивление". Не "Спротив", а так як є. Бо це не українська організація, а філіал російської структури.

На фото де стоять мужики в чорних куртках:

№1 – Єгор Смородін – є в базі "Миротворця". Лідер "Сопротивление-Днепр", бойовик Антимайдану, керівник охорони Царьова. Пізніше – бойовик в ДНР. Зараз з Царьовим у Москві.

№2 Роман Зенцов – відомий російський націоналіст, лідер "Сопротивления", як для Росії, то адекватний політичний діяч, ратує за здоровий спосіб життя, "Спасьом Русь" всі діла, але ніколи не приховував, що в рядах його руху багато силовиків і що він активно займається переговорами зі спецслужбами про підтримку, веде агітацію в рядах силовиків. Відразу після окупації Криму прибув туди з прокремлівськими футбольними фанатськими угрупуваннями.

№3 Фауст.

№4 Дмітрій – кієвлянін, зачінщік філіалу "Сопротівлєнія" в Україні. Через нього йшов потік грошей на аренди спортзалів, спортивні заходи та збільшення мережі "Сопротівлєнія" в Україні. Раніше був неодноразово зловлений на симпатіях до Сталіна, Побєдобєсія та вихваляння ветеранів НКВД. За це навіть отримав неодобрення з боку окремих російських осередків "Сопротивления", бо там було чимало нацистів налаштованих антипутінськи. Під час Майдану Дмітрій організував походи з їжею для "Беркуту" від "Сопротівлєнія".

Фото на Михайлівській площі.

№1. Фауст.

№2. Учасник київського "Сопротівлєнія", публічний українофоб та вихвалювач Сталіна.

№3. Дмітрій, про нього описано вище.

Фото в представництві "Россотрудничества".

№1. Алексей Селіванов – лідер "Верного казачества", проросійська шовіністична структура. Багато членів її виїхало з України воювати в ДНР.  В травні 2014-го невідомі схожі на С14 дали ще раз по пиці Селіванову і порекомендували утриматися від сепаратистської діяльності. Однак попри запевняння що "я хароший", Селіванов скоро поїхав в ДНР. А рештки "казачєства" в Києві перейшли на режим підпілля. Півроку назад СБУ в ході ефективного відпрацювання затримало рештки "Верного казачества" під час підготовки теракту біля воєнкомату.

№2 Дмітрій – це фото було під час спільної конференції щодо організованого з Москви за підтримки керованого ФСБ проекту СІS-EMO пробігу "Братский путь" з Москви через Україну в Сербію. CIS-EMO – російський фонд який очолює колишній член РНЕ Дмітрій Кочетков. Фонд насправді фінансував, що лівих (проекти київських ліваків Олега Верника та Віталія Дудіна), що "русскіх патріотів"(Сопротівлєніє), що українських ренегатів (львівський антифашистський рух "Опір.інфо" який на гроші Росії отримав мережу офісів та залів). Під час пробігу бігуни вшановували пам’ять російських монархістів та совєтських героїв. З собою несли бюст імператору Ніколаю ІІ. В 2012 році в Україні захід координувався "Сопротівлєнієм" та рядом найодіозніших шовіністичних російських структур 

№3 Колишній російський офіцер. Співорганізатор подій по Україні.

№4. Єгор Смородін. Про нього описано вище. Варто додати хіба що те, що під час розпалу сепаратиських подій в Дніпропетровську блядь таки наказали козаки з дніпропетровського угрупування Кирила Дороленка. Тоді Смородін з рядом перевербованих на бік Росії футбольних фанатів, що працювали на Антимайдан, були затримані українськими націоналістами. В джипі у тітушок були виявлені автомати та дробовики. Згодом, їх відмазали депутати від Опоблоку, вийшли під заставу і поїхали воювати в ДНР.

Чи паралельно, чи після "Сопротівлєнія", Фауст був учасником "Білого молота". Не пригадуємо, щоб у БМ були якісь особливо проукраїнські акції, чи заявки на націоналістичні ідеї. Основна діяльність яку всі пам’ятають – мутна боротьба схожа на рекет ігрових автоматів. Гральні салони майже всі незаконні і цим користувалося багато шарашок і партій (від Борислава Берези до всяких патріотів) як видом напівлегального рекету.

Однак згідно численних свідчень людей, які продовжували відслідковувати діяльність "Фауста" – під час справжнього Майдану він займав до нього негативну позицію, засуджував "євробєшеніє".

Характерно, що зараз Фауст на Майдані розсікає в уніформі армії України, яку видають мобілізованим. Він ніде не служив. Більше того з початком АТО не підтримував "братскіх войн".

Більше того – дружина "Фауста"(Тина Кормилицына) завжди була яскраво виражена проросійська особа, яка вважає, що Сашко Білий "мразь горит в аду" бо "убивал русских". Це на секундочку пише дружина співлідера РПС. Того РПС, що вчора ставили пам’ятник Білому і Ліснику(!)

Може вона не в темі РПС? В темі. Читайте на скріншоті цитату з її Ask.fm, де вона прямо пише що ідеологія РПС "национализм в широком cмисле", "без русофобии". Звичайно. Яка ж русофобія в промосковському русі. "Фауст" сам етнічний грузин. Не схожий зовнішністю, невідомо як так склалося, що опинився в Україні, але став фанатичним прихильником скандинавського язичництва. Це просто ще один факт до опису особи.

«В принципі, кармазіни, мельничуки, сепарський 17-й канал, вся ця братва що ще вчора тусила на недо-рекеті та в копротівлєніях, ржала з Майдану, а вже сьогодні щебетає вкраїнською мовою "за нарід, за правду й волю" – уже достатньо, аби розуміти, що з Майданом-3 поки що діла погано ідуть. Просто будьте обережні та майте на увазі яких лідерів втюхують.» – пишуть в паблику C14 news.

Трохи облич  з «псевдомайдану» від Iv Bogdan:

«УК»

 

You may also like...