Пацієнтам німецького діалізного центру «Фрезеніус» нав’язують «чиновницький» «ГАМБРО»?

Пацієнтам німецького діалізного центру «Фрезеніус» нав’язують «чиновницький» «ГАМБРО»?

Останнім часом значна увага приділяється питанню забезпечення хворих на ниркову хронічну недостатність методом гемодіалізу через конфлікт, що виник між обласною владою Черкас та пацієнтами діалізного центру «Фрезеніус» з приводу фінансування лікувальної процедури в цьому центрі з обласного бюджету. Подібна ситуація назріває у Чернігівській області.

Чиновники, начебто, захищаючи державні інтереси, відмовляються фінансувати приватну клініку, посилаючись при цьому на статтю 49 Конституції України! Крім того, вони пояснюють відмову фінансувати німецьку фірму відсутністю механізму здійснення такої оплати. В той же час, противники «Фрезеніуса» активно співробітничають з компанією «ГАМБРО», а це означає що механізм оплати послуг приватної фірми існує і працює.

Фрезеніус

Цинічною виглядає позиція керівника Черкаського облздраву Боржика, коли він дякує «ГАМБРО» за допомогу в організації лікування хворих і висуває ультиматуми «Фрезеніусу», який вже рік лікує безкоштовно хворих. Відомо, продукція «Фрезеніусу» значно краща у порівнянні з аналогами «ГАМБРО». Виникає підозра, що «ГАМБРО» користується прихильністю через існування міцного лобі у «верхівки влади», при цьому називають прізвища Богатирьової та Бахтеєвої. Саме їм доручений розгляд питання про фінансування послуг «Фрезеніуса».

Невипадково висновки чисельних комісій аж ніяк не співпадають з думками пацієнтів «Фрезеніуса», які на власному самопочутті відчули переваги послуг цієї компанії перед «нав’язливим сервісом» обласних лікарень, оздоблених «ГАМБРО». 

«Коли вiн робив трепанацiю черепа дитинi, то один високий молодий чоловiк, котрого Слюсарчук привiз зi собою i казав, що це — його асистент, знiмав операцiю на вiдео та фотографував», – розповiдають медики з Чорткiвської лiкарнi. Кажуть, що документiв у Слюсарчука тодi нiхто не перевiряв. а лікував він не якийсь гемморой

Как псевдоврач «профессор» Слюсарчук убивал людей – заснято на ВИДЕО: «трепанация» черепа

 Боротьба пацієнтів «Фрезеніусу» за право на отримання якісного діалізу, який дозволяє активно жити, а не доживати, як це було в державних лікувальних заклад, в решті решт, є боротьбою тяжко хворих за людську гідність, за право на високі життєві стандарти.

Влада мусить пояснити, які перспективи у пацієнтів «Фрезеніусу», чи можемо ми сподіватися на встановлення дійсно світових стандартів в галузі охорони здоров’я.

Сергій Дмитриєнко, читач «УК»

You may also like...