МВД отвечает «УК»: «Герои» публикации понесут наказание

МВД отвечает «УК»: «Герои» публикации понесут наказание На Інтернет-сайті www.cripo.com.ua 9 січня 2006 року опубліковано матеріал під назвою «Обыкновенное убийство. Типичное следствие…», щодо неналежного розслідування кримінальної справи про вбивство Осадчого В.В. а також зазначено факт нанесення тілесних ушкоджень його двоюрідному брату Осадчому В.В., що спричинило його смерть. Просимо проінформувати громадськість з даного питання, опублікувавши відповідь на Вашому сайті.

Події, про які йдеться, відбулися в серпні 2004 року. Зокрема, 21.08.2004 близько 18.00 Кононенко А.С. разом зі своїми знайомими Дряпікою С.Ю., Литвиненком І.С. та Осадчим В.В. прибули з метою полювання на поле біля с.Бугаївка Глобинського району Полтавської області. Кононенко A.M. зарядив мисливську рушницю «Ідеал» 12-го калібру, яка належала Литвиненку І.С., двома набоями та привів у готовність для стрільби, при цьому продовжуючи її оглядати. Під час огляду рушниці він натиснув на спусковий гачок і провів постріл, від якого Осадчий В.В. отримав смертельне поранення.

Огляд місця події було проведено слідчим Глобинської районної прокуратури молодшим радником юстиції Логвином О.В., який того ж дня, порушив за вказаним фактом кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України – вбивство через необережність.

Досудове слідство у зазначеній кримінальній справі здійснювала прокуратура Глобинського району Полтавської області. Слідчі ОВС у розслідуванні справи участі не приймали.

У січні 2005 року Глобинською районною прокуратурою кримінальну справу за обвинуваченням Кононенка A.M. за ч.1 ст.119 КК України направлено до Глобинського районного суду для розгляду по суті.

Крім того з’ясовано. що 17.10.2005 близько 22.00 годин біля бару «Шанс», що на пр. 50 років Жовтня, 65В в м. Кременчук, Посмашний О.В. завдав Осадчому В.В. (двоюрідному брату Осадчому В.В ) тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили його смерть.

18.10.2005 СВ Автозаводського РВ Кременчуцького міського управління УМВС України в Полтавській області за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України, порушено кримінальну справу.

26.10.2005 Посмашному О.В. пред’явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 121 КК України та обрано запобіжний захід – взяття під варту.

23.12.2005 кримінальну справу в порядку ст.225 КПК України направлено до прокуратури.

На даний час кримінальна справа знаходиться на розгляді в Автозаводському районному суді м. Кременчука Полтавської області.

ГСУ МВС України

You may also like...