Мер Черновецький! Припини будівниче свавілля!

Колективна заява щодо припинення незаконного будівництва 25-етажного офісного центру за адресою м. Київ, вул. Л. Руденко, 6-А, та Харківське шосе, 19, 19-А, яке здійснює ТОВ «Укоінвестбуд»

Шановний пане Черновецький!

До Вас звертаються мешканці навколишніх будинків, які розташовані поряд з незаконним будівництвом офісного центру за адресою Л. Руденко, 6-А.

Повідомляємо Вас, що будівництво 25-етажного центру за адресою м. Київ, вул.. Лариси Руденко, 6-А, яке здійснює ТОВ “Укоінвестбуд” ведеться без жодного дозволу з боку відповідних інстанцій, без затвердженого Головархітектурою проекту, без рішення КиївРади та без експертизи проекту, з порушенням норм ДБН.

Нами було встановлено, що у ТОВ “Укоінвестбуд” відсутні такі документи:

Рішення КиївРади про відведення земельної ділянки для будівництва саме 25-поверхового центру;

немає затвердженого Містобудівною радою проекта;

відсутні експертизи проекту;

відсутні навіть дозволи на початок будівельних робіт та взагалі не враховано думку мешканців навколишніх будинків.

Однак, ТОВ “Укоінвестбуд” не тільки не припинив будівництво, але й будує 25-ти поверховий будинок, який розташовано біля приміщення школи та дитсадка, заважає мешканцям мікрорайону, створив велику транспортну напругу, бо навіть автомобіль швидкої допомоги ие може проїхати у двір будинків.

Ми неодноразово звертались до правоохоронних органів Дарницького району, Прокуратуру м. Києва, санепідемстанцію, Дарницьку районну адміністрацію, мерію м. Києва. Звідти ми отримали відповіді, що це будівництво є незаконним, ведеться без необхідних, згідно чинного Законодавства документів, та навіть без проекту, але з 2005 року будівництво не припинялось.

Нам стало відомо, що Товариство не має жодного необхідного документа для проведення будівництва за такими адресами:

М. Київ, вул.. Григоренко, 39-Б, Харківське шоссе, 19, 19-а, Олевська, 13\50, Лохвицька, 1, надбудови за адресою вул.. Заболотного, 150. Але ТОВ “Укоінвестбуд” не тільки не припинив будівництво за цими адресами, а й активно укладає Договори дольової участі в фінансуванні будівництва в 2006 році.

Діяльність ТОВ “Укоінвестбуд” вже не раз викликала запитання у КМДА. Зокрема Голова КМДА Леонід Чернівецький заборонив у червні незаконне будівництво за адресою Харківське шосе, 19 у переліку 36 об’ектів в м. Києві.

Наводимо Ваші слова, які було поширено ЗМІ: “Негайно зупинити роботи на 36 об’єктах вирішив днями мер Києва Леонід Черновецький, . Влада переконана — всі вони протизаконні”.

До ”чорного списку” потрапили житлові будинки, офісно-торговельні комплекси, гаражі і навіть літні кафе.

Першими занепокоїлися інвестори житлових будинків. Особливо ті кияни, які купили квартири у масштабному житловому комплексі на Харківському шосе, 19-19а (майже 600 квартир). Люди обговорюють новину на інтернет-форумах, відвідують будмайданчик та офіс компанії-забудовника — ”УКОінвестБуду”.

Заступник гендиректора Світлана Стецуріна, 47 років, у розмові з кореспондентом ”ГПУ” визнала, що фірма справді не мала всіх дозволів на будівництво.

По-перше, компанія не отримала згоди на проект від містобудівної ради. Тобто, на документах немає підпису головного архітектора Києва Василя Присяжнюка. До того ж компанія будує комплекс 90 м заввишки, а всі споруди понад 75 м потребують додаткових погоджень. По-друге, в розмові з’ясувалося, що ”УКОінвестБуд” не має договору оренди землі, який має бути підписаний із управлінням землекористування мерії.

Проте на будмайданчику немає жодних ознак уповільнення робіт. Будівництво кипить навіть у зливу: працюють три баштові крани, нагорі кладуть стіни й зварюють арматуру.

Але будівництво там не тільки не припинено, але й триває досі.

Просимо Вас вжити дій і нарешті фактично припинити незаконне будівництво, бо всупереч рішень КМДА, Дарницької РДА, ТОВ “Укоінвестбуд” продовжує руйнувати наше існування, та життя наших дітей.

Це підприємство користується скрутним станом в країні, та не вважає за потрібне взагалі виконувати будівельні норми, Закони України. Ми знаємо Вас як порядну людину, благаємо, допоможіть припинити це беззаконня.

В зв’язку з вищенаведеним прошу Вас:

1. Вжити дій по припиненню незаконного будівництва 25-етажного офісного центру за адресою вул.. Л. Руденко, 6-А, та Харківське шосе, 19, 19-А

2. Здійснити перевірку “будівельної” діяльності ТОВ “Укоінвестбуд” за іншими адресами.

3. Зобов’язати ТОВ «Укоінвестбуд» відновити прибудинкові теріторії, які було зруйновано в наслідок його незаконної діяльності.

Просимо повідомити нас про результати перевірки діяльності ТОВ “Укоінвестбуд” у відповідності з Законом України “Про звернення громадян”.

Мешканці будинків:

М. Київ, вул.. Лариса Руденко, 6:

Пахар Ж. В. Кв. 61

Марченко О. С кв. 49

Пустовійт Л. Н кв. 94

М. Київ, вул.. Мішуги, 1\4:

Мироненко С. Ю. Кв. 97

Латинський Р. С. Кв. 74

Грінченко Б. Ф. Кв. 154

12.07.2006 р.

You may also like...