Як я шукаю свою викрадену автівку

Вмощуйтесь зручніше, зараз буду розповідать, як я шукаю свою викрадену автівку. Чтіво буде корисним таким само постраждалим як я та і взагалі усім власникам автівок.

 Вмощуйтесь зручніше, зараз буду розповідать, як я шукаю свою викрадену автівку. Чтіво буде корисним таким само постраждалим як я та і взагалі усім власникам автівок.

Допоки тиждень тому не зіткнулася з цією проблемою, навіть не підозрювала про те, який в нас жахливй стан у цьому питанні.

Ви в курсі, що за 2016-2017 роки кількість викрадень авто збільшилась у 4 рази? В Києві у 2016р. було викрадено 1957 авто. В одному лише Ки-є-ві! Це по 5 авто в день. Вдумайтесь тільки у цю цифру…

Розказати, чому це так папулярно зараз і чому їх не знаходять?
Тому що війна. 
Тому що автівкі через ОРДЛО женуть на рассію. 
Тому що угнати дуже легко з допомогою "удочкі".
Тому що в нас немає централізованної системи відеоспостереження.
Тому що немає елементарних засобів для пошуку.
Тому що в поліції та карному розшуку працівників катастрофічно не вистачає.
Тому що корумповані старі менти приймають участь у схемі.
Тому що реформу не додєлалі і це дуууже удобно тим, хто приймає участь у схемах. Бо це набагато полегшило умови для їх дєлішєк.
Тому, що комусь це потрібно…

Ми шукали мою Тойоту з друзями через 2 години після викрадення одразу, як прийнято, по дворах. В надії, що вона десь відстоюється. Допоки о четвертій ранку я не побачила повідомлення у фейсбуці від дівчини, що вона бачила мою автівку. О дев’ятій ранку наступного дня ми поїхали до неї і дійсно побачили авто на відеорегістраторі. Стало зрозуміло, що авто одразу після викрадення потуліло за Київ. Бо з моменту, як це опудало-викрадач сіло в авто о 15.29, пройшло 30 хвилин та о 15.59 воно було вже в Святопетрівському.

Відштовхучись від цієї точки ми пішли далі по трасі. Ми шукали камери на стовбах, на домах, на магазинах. Ми просили людей показати відео з камер. Ми відслідили авто майже до Фастова. Ми робили це на декількох автівках, по різним напрямкам, з ранку до ночі, майже тиждень. Ми вже знаємо всі дороги та села у тому районі. Ми навіть чужу викрадену автівку знайшли, кинуту на узбіччі без номерів))) Десь люди йшли на зустріч, десь ні, бо пофіг, десь “ой, в той день в нас камера зламалась”. Навіть поліції не йшли на зустріч. Бо поліція не має права вимагати, лише попросити. Уявляєте глубіну проблеми? А оце “камера зламалась” ми чули в дуже потрібних нам местах по маршруту стільки разів, що це наштовхує на нєхароші мислі.

Автівка впевнено йшла по трасі Р-04 і десь у районі Фастова загубилася. Бо Фастов-це чорна дира. Більшість викрадених авто женуть через Фастов. Бо ця траса дуже гарна, майже без ямок. Практично без відеоспостереження. З дуууже великою кількістью отвєтвлєній, де через села можна вискочити на Білу Церкву, де купа разборок авто, на Житомір і т.д. Куди завгодно. Уявляєте, як це зручно? Та і в селах там спокійно можно відстоятися. І всі про це знають. І досі через цю диру гоняють. І ніхто за стільки років не прикрив цю лавочку.

Ми взнали, що відстійники є у Святопетрівському, у Білогородці, у Чорногородці, у Фастові. Всі про це знають. Чувакі работають без напряга взагалі. А Біла Церква, ооо…

І трагедія в тому, що всю цю роботу, яку ми зробили з друзями, одін слєдак, котрий буде вести вашу справу, на якому ще висить битовуха, квартирні крадіжки, вбивства і все таке інше, апріорі сам зробити не зможе. Бо на ньому купа інших справ, в нього нема бензину і йому потрібно отримувати дозвіл, щоб десь відео з камер отримати, а тільки це декілька днів може зайняти. А потім ще дивитись та аналізувати його. Тому якщо ви вважаєте, що ви написали заяву і він все кине і побежить вашу автівку шукати, то розслабьтесь. Це не рєально апріорі. Та ще і з цією кількістю викрадень авто кожного дня. Подивіться з цікавості різні сторінки у фейсбуці, присвячені угонам, ви афігєєте.

От якби всюду камери чи хоча б законодавчо дозволений доступ до приватних існуючих… Та відділ, який би в одному місці мав доступ до єдиної системи камер та міттєво міг відслідковувати… Але кому це потрібно? Краще займатися розробкою закона, звільняющого чіновників від відповідальності за незаконне збагачення.

Отже, вашу автівку поставлять в угон і може десь колись вона знайдеться. Хочте найти скоріше, приймайте участь самі. І не треба про “я плачу налоги”, бо в следака "зарплата маленька, засобів немає, людей не вистачає та купа більш важких справ”. Це замкнуте коло. І звіздець.

Але це ще не кінець. Ви ж розумієте, що я не все написала ще;) Ми з друзями взнали дуже багато цікавого по цій темі і всього за тиждень. І я буду копать далі. Я вам, нешановні качкалдони-угонщікі, цей бізнес поломаю. В мене був час, а зараз ще і натхнення. За мою на севастопольскіх номерах автівку, яка мене з українським Кримом зв’язувала, я вас, говноєдов, закошмарю. Навіть якщо мені прийдеться для цього піти в поліцію працювати.

Марина Комарова

 

You may also like...