Вінницьким депутатам погрожують вбивством місцеві кримінальні «авторитети»

Депутати міськради фракції БЮТ звертаються в правоохоронні органи з проханням захистити їх та їхні родини від погроз та шантажу братів Ткачуків.

19 депутатів фракції БЮТ у Вінницькій міській раді сьогодні подадуть до МВС, СБУ та прокуратури заяви з проханням захистити власне життя та життя їхніх родин. Річ у тому, що уже майже півроку вони потерпають від погроз та шантажу з боку відомих у Вінниці депутатів міськради братів Ігоря та Геннадія Ткачуків.

Вони проходили, як підозрювані по справах убивств, організації вибуху в маршрутному таксі, нанесення тяжких тілесних каліцтв, вимаганні. Ось цитата з офіційних документів МВС: «У червні 1994 року п’ятеро злочинців, погрожуючи зброєю, забрали директора фірми, посадили його в «Мерседес» і вивезли з міста. Там вимагали в потерпілого списати борг в 300 тисяч доларів. У результаті оперативних дій були затримані міліцією 13 злочинців… Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю у Вінницькій області порушена кримінальна справа по статті 142 4.2 КК України у відношенні… Геннадія Ткачука».

Подробиці можна з’ясувати у відповідних правоохоронних органах…

За неофіційним даними, кримінальна група Ткачуків займалася рекетом на ринках міста, збирала данину з повій, «кришувала» ігорний бізнес – нічний клуб «Рояль». Багато хто з вінничан відчув таку «турботу» нинішніх депутатів Ткачуків на собі. Тому не дивно, що в народі їх уже давно визнали кримінальними «авторитетами».

Про темне минуле сімейного клану Ткачуків неодноразово писали ЗМІ. Скажімо, в програмі «Свобода слова» – екс-міністром внутрішніх справ Луценко вказував екс-голові СБУ Олександру Турчинову, що у списках БЮТ є кримінальні елементи, наводячи для прикладу саме вінницьких братів Ткачуків.

Вінничани часто дорікали місцевій фракції БЮТ тим, що брати лобіюють в раді винятково власні інтереси: скуповують комунальне майно та землі Вінниці. Через це їх виключили з фракції БЮТ у міськраді. Більше того, 19 депутатів від БЮТ звернулися з відкритим листом до Юлії Тимошенко з вимогою очистити партію «Батьківщина» від криміналу.

Оксана Телична, Вінниця

You may also like...