Президенте України! Скажіть правду про вбивство Гетьмана!

Президенте України! Скажіть правду про вбивство Гетьмана! ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ

«ГРОМАДА»

Президентові України

Ющенкові В.А.

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Політична партія Всеукраїнське об‘єднання «Громада» та її лідер Павло Лазаренко завжди підтримували Вас у прагненні відновити у державі законність та правопорядок й домогтися справедливого покарання істинних замовників та організаторів найрезонансніших злочинів в новітній історії України. Ми впевнені, що Ви як Глава держави ніколи не зможете вважати виконаною свою політичну місію, поки остаточно не буде притягнено до відповідальності усіх осіб, причетних до вбивства відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе, Вашого учителя й наставника, народного депутата України 1 і 2-го скликань Вадима Гетьмана, знищення низки відомих політиків, котрі стояли біля витоків незалежності України.

Переконані, що нинішнє зволікання з розкриттям цих резонансних злочинів спричинене тривалими суперечками між гілками влади, тиском на слідство тих вчорашніх високопосадовців, котрі прагнуть приховати від людей всю правду про незаконну діяльність колишнього антинародного режиму. Нас досі непокоїть те, що окремі представники Генеральної прокуратури, відверто гальмуючи розслідування вбивства В.Гетьмана, продовжують нав‘язувати громадськості думку про причетність до цього жахливого злочину лідера «Громади» Павла Лазаренка. І це після того, як Шевченківський та Апеляційний суди міста Києва однозначно вказали, що наш лідер не має ніякого відношення до цих злодіянь!

Шановний Вікторе Андрійовичу, днями Інтернет-видання «Україна кримінальна» оприлюднило інтерв‘ю з активним учасником Вашої президентської виборчої кампанії, екс-керівником фірми «Фокстрот» Володимиром Шульгою, котрий наводить Ваші слова, начебто сказані у 2001 році в період акції «Україна без Кучми»: «…люди, що прийшли з пропозицією підписати лист проти Кучми, причетні до вбивства Гетьмана…»

Впевнені, у Вас були вагомі підстави для такого твердження. Ми також переконані, що серед цих людей, як свідчить запис, зроблений у президентському кабінеті колишнім охоронцем Глави держави Миколою Мельниченком, була й особа, котру колишній керівник СБУ Ігор Смєшко у розмові з Президентом України Леонідом Кучмою назвав головним замовником вбивства Вадима Гетьмана.

Зважаючи на наведені факти, сподіваємося, що ви, Вікторе Андрійовичу, авторитетом Глави держави поставите на найвищий рівень контролю сам процес розслідування вбивства Вадима Гетьмана й притягнення до відповідальності справжніх винуватців цього злочину. Наше прохання продиктоване не тільки бажанням захистити ім‘я лідера «Громади», а й прагненням відновити справедливість, а з нею й довіру до України як до цивілізованої європейської держави!

Юрій Філяк, перший заступник Голови партії ВО «Громада»

7 лютого 2007 року

Від «УК»: а цей відкритий лист «Української юридичної компанії» був спрямований Президенту України В.Ющенко ще 20 травня 2005 року. І що змінилося?..

В УКРАЇНІ – КОЛАПС ПРАВООХОРОННОЇ СИСТЕМИ!

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

В.А. ЮЩЕНКО

СЕКРЕТАРЮ РНБО УКРАЇНИ

Р.П. БЕЗСМЕРТНОМУ

ДЕРЖАВНОМУ СЕКРЕТАРЮ УКРАЇНИ

О.Б. РИБАЧУКУ



Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!

Повний, всебічний і об”єктивний правовий аналіз суспільно-політичної ситуації в країні переконливо і доказово (ще в травні поточного року), засвідчили наступне: непрофесійна, позбавлена будь-якого правового підгрунтя діяльність прокуратури і судів України, здатна звести нанівець намагання лідерів держави підвищити ефективність та “дисциплінувати” владу, зробити її відкритою і чесною.

Всесвітня історія людства свідчить, що тверда державна влада завжди тримається на повазі до Закону і, перш за все, на повазі до Конституції – Основного Закону держави. Влада, яка не поважає закон, не може вимагати цього від своїх громадян і приречена на кінцеву поразку в своїй діяльності. В цьому випадку, за висловом великого російського адвоката А.Ф. КОНІ, громадянин вправі заявити: “врачу – исцелися сам…”

Разом з тим, загальна корумпованість правооохоронної системи країни і судової гілки влади в окремості, невиважена законотворча діяльність Верховної Ради України на чолі з її Головою паном ЛИТВИНОМ, призвела до втрати прокуратурою України функцій досудового слідства та загального нагляду. Вказане, в свою чергу, призвело до втрати честі, гідності і ділової репутації прокуратурою України і судів усіх рівнів та Верховного Суду України. Громадянами втрачена реальна, а не декларативна, можливість судового захисту своїх конституційних прав і свобод.

Пов”язані між собою кільцевою зарукою Генеральна прокуратура і Верховний Суд України, за попередньою змовою між собою, тривалий час навмисно порушують Конституцію (ст. 1, 3, 8, 19, 121) і Закон України “Про прокуратуру” (ст. 5), а також, принцип верховенства права та конституційні засади судочинства, викладені у ст. 129 Основного Закону.

Повний, всебічний і об”єктивний правовий аналіз чинної Конституції та Закону України “Про прокуратуру”, дає підстави категорично стверджувати, що тривалий час прокуратура України зухвало здійснює функції досудового слідства та загального нагляду за дотриманням законів державними органами і громадянами поза конституційним правовим полем.

Одночасно суди України продовжують розглядати кримінальні справи, закінчені досудовим слідством органами прокуратури, чим зухвало порушють конституційні права і свободи громадян України.

Про це переконливо і доказово свідчить наступне.

Статею 121 Конституції України визначено вичерпні функції покладені Основним Законом на прокуратуру України, а саме:

1) підтримання обвинувачення в суді;

2) представництво інтересів громадян або держави в суді…;

3) нагляд за дотриманням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство;

4) нагляд за додерженням законів при виконання судових рішень…

Крім того, 12 липня 2001 року, в статтю 5 чинного Закону України “Про прокуратуру” Верховною Радою України було внесено відповідні Основному Законові зміни, згідно яких на прокуратуру України було покладено здійснення лише зазначених в ст.121 Конституції України функцій. Більш того, відповідно до положень ч. 2 ст. 5 зміненого Закону України “Про прокуратуру”, покладання на прокуратуру інших функцій, не передбачених Конституцією – забороняється.

Таким чином прокуратура України ще в липні 2001 року втратила функцію досудового слідства, але зухвало і незаконно продовжує здійснювати її поза конституційним правовим полем, порушуючи конституційні права громадян.

Генеральний прокурор України пан ПІСКУН зміг ввести в оману Президента і народ України, стверджуючи про свою спроможність розслідувати всі нерозкриті на цей час “резонансні” кримінальні справи про вбивство журналіста Г. ГОНГАДЗЕ, вбивство банкіра В. ГЕТЬМАНА ( цю справу “повісили” на виконавців, так і не дійшовши до замовників), а також кримінальні справи про порушення виборчого законодавства під час останніх виборів Президента України.

Але жодна з брехливих обіцянок Президенту та народу України паном ПІСКУНОМ до цього часу не виконана.

Кримінальна справа про вбивство журналіста Гонгадзе навмисно заведена в глухий кут, а доказова база по ній знищується (вбивство, чи доведення до самогубства КРАВЧЕНКА, ПУКАЧА, тощо).

При наявності законних підстав, державі не повернуто жодної копійчини за значні матеріальні збитки, нанесені державному бюджетові у зв”язку з проведенням повторного голосування другого туру виборів Президента України.

Все це переконливо свідчить про неспроможність пана ПІСКУНА до керівництва Генеральною прокуратурою України.

Разом з тим, в порушення вимог ст. 129 Конституції України і постанови Пленуму Верховного Суду України від 01 листопада 1996 року № 9 “Про застосування Конституції України про здійснення правосуддя”, суди України усіх рівнів, продовжують тривалий час розглядати кримінальні справи, закінчені досудовим слідством органами прокуратури, які втратили функцію досудового слідства. При цьому судами досліджуються докази, здобуті незаконним шляхом, тобто у спосіб, не передбачений Конституцією і чинним Законом.

Правові наслідки такого нечуваного в європейській і загальносвітовій практиці порушення Конституції (Основного Закону) держави прокуратурою і судовою гілкою влади непередбачувані, оскільки всі кримінальні справи розслідувані прокуратурою та розглянуті судами України після 12.07.2001 р., навіть про найтяжчи злочини, підлягають негайному закриттю.

Крім того, що на цей час в Європейському Суді з прав людини та в Конституційному Суді України знаходяться на розгляді мої клопотання і звернення про призупинення антиконституційної діяльності прокуратури і судів України, вже є судові прецеденти, коли суди закривають кримінальні справи, закінчені досудовим слідством органами прокуратури України з викладених вище підстав.

Саме так вчинив місцевий Павлоградський суд Дніпропетровської області по справі відносно колишнього директора ЗАТ “Павлоградське ШПУ” об”єднання “Павлоградвугілля” МЕЛЬНИКА В.О., тощо.

На підставі сукупності викладеного, в порядку положень ст.ст. 1, 3, 8, 19, 40, 102 частини 2, 106 п.п. 11 і 31 Конституції України, звертаюсь до Вас, пане Президент України, як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, з закликом вжити усіх передбачених Основним Законом держави заходів, щодо припинення антиконституційної діяльності прокуратури і судів України і поновлення конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Будь-яка спроба замовчати означену правову кризу в Україні, призведе до її поглиблення та втрати очолюваною Вами державною владою поваги не тільки збоку співгромадян, але, і збоку європейської та світової спільноти.

Громадянин України, Генеральний директор компанії

Олег Мусієнко.

You may also like...