Голову Станично-Луганської РДА звільнив Президент. Таки за пияцтво?

Департаментом громадської безпеки МВС України проведено перевірку фактів, викладених 10 січня 2007 року на вашому сайті у публікації «Предновогодний «наезд» на главу района», щодо незаконних дій з боку працівників міліції Станично-Луганського РВ УМВС України в Луганській області стосовно голови Станично-Луганської державної адміністрації Ю.В. Гриценка.

У ході службового розслідування було встановлено, що автомобіль «Іж-2717-90» був зупинений нарядом міліції з тієї причини, що непрямолінійний характер його руху викликав у працівників міліції сумніви у здатності водія безпечно керувати транспортним засобом.

Після зупинки автомобіля міліціонер попросив водія пред’явити реєстраційні документи на транспортний засіб та посвідчення водія. Натомість водій надав посвідчення голови Станично-Луганської райдержадміністрації на ім’я Ю.В.Гриценка і лише після того, як працівник міліції повторив свої вимоги, пред’явив посвідчення водія. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для перевірки так надано і не було.

Під час бесіди з водієм були очевидними ознаки алкогольного сп’яніння, про що свідчили різкий запах алкоголю та його незв’язна мова. Враховуючи цей факт, працівники міліції запросили у якості понятих двох громадян, які знаходилися поблизу і були свідками події. У їх присутності, відповідно до вимог п. 2.5. Правил дорожнього руху України, водієві було запропоновано пройти медичне обстеження для встановлення стану алкогольного сп’яніння на місці події або в медичній установі. Однак він категорично відмовився, мотивуючи це тим, що він обіймає посаду голови Станично-Луганської райдержадміністрації. Аби запобігти створенню конфліктної ситуації, працівники міліції прийняли рішення записати розмову на диктофон.

Потім Гриценко Ю.В. під приводом, що йому потрібно до туалету, втік з місця події. Виявивши втечу, працівники міліції викликали на місце пригоди слідчо-оперативну групу Станично-Луганського РВ УМВС України в Луганській області. У присутності понятих було складено протокол огляду місця події та транспортного засобу. Після цього автомобіль було доставлено до Станично-Луганського райвідділу внутрішніх справ. Повідомлення про зазначену подію зареєстровано в Журналі реєстрації записів про злочини Станично-Луганського райвідділу міліції.

За порушення п. 2.5, 2.9 Правил дорожнього руху України (Водій повинен на вимогу співробітника міліції пройти у встановленому порядку медичне обстеження щодо встановлення стану алкогольного сп’яніння, дії наркотичних або токсичних засобів), відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП, стосовно громадянина Гриценка було складено адміністративний протокол, який направлено до Станично-Луганського районного суду для прийняття рішення. Про складання зазначеного адміністративного протоколу було письмово повідомлено самого Гриценка Ю.В.

Твердження громадянина Гриценка, що під час керування транспортним засобом він був тверезим, не можуть бути взяті до уваги, оскільки він, у порушення вимог п.2.5 Правил дорожнього руху, не виконав вимогу працівників міліції щодо проходження у встановленому порядку медичного огляду для встановлення стану алкогольного сп’яніння.

Таким чином, порушень законодавства під час зупинки транспортного засобу під керуванням голови Станично-Луганської державної районної адміністрації Ю.Гриценка з боку працівників міліції Станично-Луганського РВ УМВС України в Луганській області не встановлено.

Що стосується фактів, пов’язаних із видобутком піску в Станично-Луганському районі, повідомляємо наступне. Працівниками міліції було проведено оперативно-профілактичне відпрацювання щодо викриття та припинення фактів незаконного видобутку піску. У результаті вжитих заходів викрито 4 факти незаконного видобутку піску, за якими відносно правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП України.

Зокрема, прокуратурою Луганської області було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 КК України стосовно голови Станично-Луганської селищної ради за фактом отримання ним хабара у сумі 6500 гривень за сприяння в укладенні договору оренди земельної ділянки, на якій проводиться видобуток піску.

Крім того, задокументовано незаконні дії посадовців Станично-Луганської райдержадміністрації, які зобов’язували осіб, що незаконно видобувають пісок, перераховувати кошти на розрахунковий рахунок одного з місцевих благодійних фондів. Матеріали перевірки за даним фактом знаходяться у прокуратурі Станично-Луганського району.

Розпорядженням Президента України № 4/2007-рп від 18 січня 2007 року Гриценка Ю.В. звільнено з посади голови Станично-Луганської райдержадміністрації.

ДЗГ МВС України

You may also like...