В Киеве похоже рождается еще одна афера подобная «Элита-центр». Черновецкий безмолствует…

В Киеве похоже рождается еще одна афера подобная «Элита-центр». Черновецкий безмолствует… ЗВЕРНЕННЯ

Ми інвестори будівництва житлових монолітно-каркасних будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями, що розташовані за адресою м. Київ, Деснянський р-н, 26-а мікрорайон, будівельні майданчики №5 та №6.

Дане будівництво здійснюється будівельною компанією ТОВ «Смартех Системз». Замовником даного будівництва є Деснянська районна адміністрація у м. Києві . Відповідно до умов наших інвестиційних договорів та договорів про участь у Фонді фінансування будівництва (управитель Фонду – ТОВ «Планета Земля») датою введення вказаних будинків в експлуатацію є четвертий квартал 2005 року.

Передача будинків під заселення – четвертий квартал 2005 року. На сьогоднішній день будівництво будинків зупинено. За останні місяці будівельні роботи не проводились. Подальший строк введення будинків та передачі квартир інвесторам – невідомий. Будь-якої конкретної інформації від керівників ТОВ «Смартех Системз» та ТОВ «Планета Земля» щодо кінцевих строків закінчення будівництва даних будинків немає. Як ми дізнались зі слів будівельників – будівельні бригади покинули майданчик через відсутність заробітної плати.

У нас викликає глибоке занепокоєння та обставина, що керівництво будівельної компанії ТОВ «Смартех Системз», отримавши кошти від інвесторів (які виконали всі взяті на себе зобов’язання), вже не має можливості або бажання далі продовжувати будівництво будинків. На зустрічах частини інвесторів з представниками ТОВ «Смартех Системз» останні обіцяли знайти кошти та продовжити будівельні роботи, однак такі обіцянки залишились лише такими, оскільки компанія лише примножувала свої борги. На сьогодні серед інвесторів ширяться чутки щодо можливого банкрутства ТОВ «Смартех Системз», у зв’язку з тим, що 10 липня на будинках №5 і №6 почали демонтувати крани.

На сьогоднішній день крани повністю демонтовані. (Обидва крани взяті ТОВ «Смартех Системз» у оренду ЗАТ «Лігобуду»). Свої дії Голова правління ЗАТ «Лігобуд» Л.І. Гончаров пояснює тим, що у ТОВ «Смартех Системз» великі борги перед ними за оренду кранів. Демонтаж кранів, практично, поставив крапку у наших надіях на те, що ТОВ «Смартех Системз» добудує наші будинки. Зрозуміло, що інвестори не можуть змиритися з даною ситуацією. Тому ми почали звертатися за допомогою до посадових осіб, органів влади, громадських організацій, політичних партій. Так ми неодноразово звертались до Прокуратури Деснянського р-ну м. Києва, але на основі перевірок, які здійснювали органи прокуратури, відповідь була одна, що у діях директора ТОВ «Смартех Системз» складу злочину не має. А те, що майже 380 сімей залишилось на вулиці – це не є злочин?! Після такої відповіді інвестори звернулися до начальника Управління Державного Архітектурно-будівельного контролю – пана О. Ребицького. Та він нам дав відповідь, що це питання не його компетенції, а Деснянської РДА, так як вона є замовником даного будівництва.

І знову інвестори взялися за пошуки захисника їх інтересів. На загальних зборах інвесторів було вирішено написати два листи-звернення. Одне до Секретаріату Президента України, інше до пана Школьника, голови «Спілки споживачів України». Пан Школьник нам взагалі не відповів, а з Секретаріату Президента України прийшла відповідь, що наше звернення переслав Керівник Служби О. Паракуда у Прокуратуру м. Києва. Це було 07.06.2007 року, а зараз вже вересень 2007 року. (Відповідно до ЗУ «Про звернення громадян» термін відповіді 1 місяць). На жаль, ми відповіді не отримали до цього часу. Звертались ми також до Головного Управління Житлового Забезпечення, до Київської міської держ. адміністрації, до пана Стуса, до пана Голиці, до пані Кільчицької, до ГАКу, до БЮТу, до «Народної Самооборони» пана Луценка, до пані Щасливцевої з Партії Регіонів, але ніхто не хоче реагувати на проблеми громадян України, жителів столиці, які практично залишились на вулиці зі своїми сім’ями, серед яких багато дітей, пенсіонерів, чорнобильців, ветеранів Великої Вітчизняної війни і просто звичайних людей.

Єдина людина, яка взялась все ж нам надати реальну допомогу – це Ю.К. Булгаков, перший заступник голови Деснянської РДА. Але межі його повноважень не дають змоги притягнути до відповідальності директорів ТОВ «Смартех Системз» В. Андрєєва і СФ «Планета Земля» О. Соскіна. Пан Булгаков неодноразово звертався до Деснянської Прокуратури, щоб прокуратура витребувала списки інвесторів, які директор ТОВ «Смартех Системз» Сіренко відмовляється передати Деснянській РДА, як замовнику будівництва. (Адже інвестори турбуються, що там не виключений подвійний продаж квартир).

Виходячи з того, що Деснянська РДА запропонувала кільком будівельним компаніям допомогти вирішити питання щодо закінчення будівництва наших будинків і на цю пропозицію відгукнулась лише одна – Холдінг Компанія «Київміськбуд», яка погодилась на пропозицію Деснянської РДА за умови надання їм вільної земельної ділянки (під забудову 60 тис. квадратних метрів житла), інвестори були вимушені 15 серпня 2007 року провести мітинг під стінами Мерії. Нашим проханням до мера було втрутитись в ситуацію і посприяти виділенню земельної ділянки для «Київміськбуду». До мітингувальників від Мерії вийшов пан Гончарук і пообіцяв, що матеріали по нашій проблемі ляжуть на стіл Черновецькому. А також нас проінформували, що буде створена робоча група під керуванням пана Голиці в яку війдуть шість представників від інвесторів. Але до сьогоднішнього дня засідання робочої групи не проводилось. Нам здається, що посадовці просто затягують час, а це сама страшна форма відмови!

На сьогодні нас проінформували, що «Київміськбуд» відмовився добудовувати наші будинки. І тому надій отримати свої квартири у нас залишається все менше.

Пишучи цього листа, розуміємо, що ми не одні такі інвестори, яких “кинула” будівельна компанія в м. Києві. Людей, які опинились на вулиці, завдяки горе-будівельним компаніям, більшає в Україні з кожним роком. Цей “вірус” розпочався з “Еліти Центр” і органи влади замість того, щоб зупинили цю вакханалію, спокійно спостерігають за її розповсюдженням. Просимо Вас не залишитись байдужими до нашої біди!

З повагою до вашого видання, інвестори будинків №5 та №6, 26-А мікрорайон ж/м Троєщина.

КОНТАКТНІ ТЕЛЕФОНИ ПРЕДСТАВНИКІВ ІНІЦІАТИВНОЇ ГРУПИ: 1.СВІТЛАНА – 8-095-425-36-58; 2.ІГОР – 8 – 067-415-28-04; 3.ЛЄНА – 331-83-49; 4.КАТЯ – 8-099-151-73-07; 5.НАТАША – 8-097-196-12-98

You may also like...