Компанія «Петрус» (ТМ «Златогор») щорічно «кидає» державу мінімум на 240 мільйонів гривень!

За самими скромними підрахунками щомісячно від діяльності ГК «Петрус» (ТМ «Златогор») державний бюджет втрачає близько 20 мільйонів гривень, за рік – 240 мільйонів. Шановні добродії! Звертаюся до Вас з проханням більш ретельніше перевірити діяльність групи компаній «Петрус» (ТМ «Златогор»), про яку «УК» вже писала.

На мою думку, якщо таким чином здійснюють свою діяльність провідні компанії країни, то про належне поповнення бюджетів усіх рівнів можна забути назавжди.

Така юридична особа, як «Петрус-Алко» (знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Пимоненка, 13, корпус 4-А; власники – Русаліна Людмила Володимирівна та Петренко Микола Миколайович) займається продажем алкогольних напоїв кількох виробників.

Про порушення у сфері сплати акцизного збору, які мають місце у діяльності цієї компанії, свідчать багато фактів, зафіксованих державними органами, і зокрема:

1. Затримано кілька автомобілів з підробленими алкогольними напоями, відправником яких є «Петрус-Алко», у Житомирі (всього 180 000 пляшок).

2. Аналогічно арештовано вантажівку у Сімферополі з 25 000 пляшок підроблених алкогольних напоїв, відправником яких є також «Петрус-Алко».

3. Виявлено аналогічну продукцію у Чернігові, Кіровограді, Донецьку, Луцьку та інших містах і регіонах України.

4. В квітні місяці цього року біля прохідної Кременчуцького лікеро-горілчаного заводу працівниками Кременчуцької податкової міліції і працівниками ОБЕП була затримана машина, яка вивозила з даного заводу горілку з «лівою» маркою. За певну плату керівництво заводу домовилося із Кременчуцькими працівниками ОБЕП, щоб ті відпустили машину з горілкою, яка має «ліву» марку.

По факту зловживання службовим становищем Полтавською обласною прокуратурою була відкрита кримінальна справа проти працівників Кременчуцького ОБЕП, поскільки дані працівники правоохоронних органів давали консультації керівництву заводу як правильно поміняти акцизну марку і етикетку на затриману продукцію.

Саме цікаве те, що «Петрус-Алко» згідно документів отримує продукцію міцністю 25 градусів, а відвантажує цю ж продукцію вже з міцністю 40 градусів. В який момент алкогольна продукція «міцнішає» і хто привласнює при цьому частину акцизного збору, я думаю, можна з’ясувати, провівши повну перевірку діяльності згаданої компанії.

На кожному з підприємств-виробників (Кременчуцький ЛГЗ, Золотоніський ЛГЗ, Уманський ЛГЗ та Лужанський ЛГЗ) у відділах збуту одночасно оформляються товарно-транспортні накладні на відгрузку горілки міцністю 25 градусів з заводу на «Петрус». В цей же час на іншому комп’ютері оформляється ця ж продукція з «Петруса» на регіональних дистрибьютерів – тільки вже міцністю 40 градусів.

Дуже дивує той факт, що якби хоч єдиний раз контролюючі органи розібралися: де ж все–таки та 25-градусна «Графська липова з медом», «Березівка», «Златогор лимон», «Горілочка яблуко», яка проходить по документах, і якої насправді немає ні у випуску, ні в продажі. Адже ці види продукції проходять майже 100% по документах! І контролюючі органи завжди приходять на перевірку і запитують про випуск горілки до 25-градусної, а насправді-то це горілка 25-градусна, яка є тільки по документах, а 40-градусна продукція. А різниця в градусах випущеної продукції в перерахунку на акциз і складає різницю недоплати в бюджет податку на акциз.

На цих же підприємствах існує практика виготовлення продукції з підробними акцизними марками.

За самими скромними підрахунками щомісячно від діяльності ГК «Петрус» (ТМ «Златогор») державний бюджет втрачає близько 20 мільйонів гривень, за рік – 240 мільйонів.

Про інший напрямок діяльності групи компаній «Петрус» свідчить той факт, що станом на 1 лютого поточного року з ініціативи «Петрус-Алко» порушено справи про банкрутство Кременчуцького та Уманського лікеро-горілчаних заводів, готуються документи на банкрутство Золотоніського лікеро-горілчаного заводу «Златогор». Усім цим підприємствам «ефективний» інвестор надав міфічні маркетингові послуги на астрономічні суми, завдяки яким створив багатомільйонну кредиторську заборгованість, яка автоматично веде до банкрутства.

Цікаво те, що контролюючі органи роками не виявляють ніяких порушень у діяльності фірми «Петрус». А тому виникає питання: чиї інтереси захищають контролюючі органи: державні чи інтереси таких, як Русаліна та Петренко?

Олександр, читач «УК»

You may also like...