Страхова компаниія «Гарантія» – гарантія шахрайства. Ошукують навіть дітей!

В цьому листі я надаю фатки шахрайства з боку цієї страхової компанії проти громадян України, на власному прикладі! Думаю, громадяни, які читатимуть цей матеріал, будуть вдячні за застереження від шахраїв. 

Опис ситуації

27.10.2008р. між мною, Хомяком Андрієм (мешканцем м.Львів) та ВАТ «Страхове товариство «Гарантія», код ЄДРПОУ – 14229456, м.Київ, вул.Рибальська, 22, (надалі – СТ Гарантія), в особі Львівської регіональної дирекції філії, було укладено Договір №8-К-255/08.001 страхування майна (надалі – договір) – житлового будинку, який знаходиться за адресою: Львівська область, м.Львів, смт.Брюховичі, вул.Широка, буд.31.

В передноворічну ніч 31.12.2008р. застрахований будинок було знищено пожежею, внаслідок чого я, моя дружина Галина та двоє малолітніх дітей (дочка Божена 2008 року народження та син Назарій 2004 року народження) залишилися без даху над головою.

Згідно п.7.4.2 договору Страховик протягом двох робочих днів, як стане відомо про настання страхового випадку, зобов’язаний вжити заходів щодо оформлення всіх необхідних документів для своєчасної виплати страхового відшкодування Страхувальнику.

Не дивлячись на вимоги цього пункту договору, СТ «Гарантія» почала всіляко зволікати з оформленням необхідних документів та в порушення п.7.4.5. договору відмовилася проводити експертизу для визначення причин і розміру збитків.

На мої неодноразові звернення щодо недопустимості порушення договору та бездіяльності СТ «Гарантія», остання не реагувала. Та формально відповідала, що в них ще немає всіх необхідних документів для розгляду питання про виплату відшкодування.

У зв’язку з цим весь тягар по зібранню необхідних документів – всупереч умов договору страхування – ліг на мої плечі.

27.05.2009р. останні з необхідних для виплати страхового відшкодування оригінали документів були надані до СТ «Гарантія» (лист від 27.05.2009р. додається). Однак представники СТ «Гарантія» у грубій формі відмовилися виконувати умови договору.

28.05.2009р. я був вимушений подати Голові Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України скаргу на бездіяльність (порушення умов договору страхування) ВАТ «Страхове товариство «Гарантія». 30.06.2009р. заступник голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Левченко В. надав відповідь №7778/26-12 на скаргу Хом’яка А.С. від 28.05.2009р., в якій вказав, що в результаті проведеної перевірки встановлено наявність ознак порушення СТ «Гарантія» обов’язків страховика, передбачених ст.20 ЗУ «Про страхування». За результатами розгляду справи про порушення у сфері страхування буде прийнято рішення про застосування до СТ «Гарантія» заходів впливу.

Після цього наша сім’я сподівалася, що СТ «Гарантія» все-таки виконає умови договору. Та ми зможемо придбати собі житло, щоб не залишитись на вулиці у найважчий осінньо-зимовий період. Однак наші сподівання виявилися марними.

Після цього СТ «Гарантія» почала чинити психічний тиск на нашу сім’ю, подавши в УБОЗ ГМВСУ у Львівській області та прокуратуру Шевченківського району м.Львова заяви, які стали підставами для неодноразових викликів мене на допити до цих органів з перспективою притягнення до кримінальної відповідальності за надуманими підставами.

Окрім цього, представники СТ «Гарантія» Селюх А.В., Пасічник А.Б. та Прокопчук С.В. неодноразово висловлювали на мою адресу погрози з метою примусити мене відмовитися від страхового відшкодування.

На даний час я та моя сім’я обгрунтовано боїмося за своє життя і здоров’я через такі дії СТ «Гарантія» та не можемо вже протистояти такій великій та потужній компанії…

Звернутися до редакції «УК» мене змусив лист СТ Гарантія №2146-1/09 від 15.09.2009р. (копія додається), в якому вказано, що СТ «Гарантія» встановлено факти, які тягнуть нікчемність договору.

ЗВЕРТАЮ ВАШУ УВАГУ на те – та застерігаю усіх можливих клієнтів СТ «Гарантія» – що цим

 

листом №2146-1/09 від 15.09.2009р. СТ «Гарантія» фактично визнала свідоме укладення нею з фізичними особами нікчемних договорів. Тобто договорів, недійсність яких встановлена законом (ст.215 ЦК України), з метою заволодіти в шахрайський спосіб коштами цих осіб та уникнути виплат за договорами страхування в майбутньому!

Одна надія залишається на редакцію громадськості через оприлюднення цього листа в засобах масової інформації.

Додатки:
1. Копія договору страхування
2. Копія листа заступника голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Левченко В. №7778/26-12 від 30.06.2009р.
3. Копія листа СТ Гарантія №2146-1/09 від 15.09.2009р.

 


24 вересня 2009р.

Хомяк Андрій та Хомяк Галина, читачі «УК»; Львів

You may also like...