На Сумщині чоловік, захищаючи дочку, зарізав її співмешканця

В селі Зелений Гай Охтирського району сталася сімейна сварка, в результаті якої 50-річний чоловік, заступившись за свою дочку, кухонним ножем вбив її ж співмешканця.

До чергової частини Охтирському міськвідділу надійшов нічний дзвінок. «Це фельдшер швидкої допомоги. Ми виїхали за викликом в с. Зелений Гай, мною було констатовано смерть 34-річного чоловіка від ножового поранення». – повідомив міліціонерам фельдшер швидкої допомоги. На місце пригоди відразу ж виїхала слідчо-оперативна група.

Прибувши на місце, міліціонери з’ясували, що помер 34-річний Микола (імена змінено) від ножового поранення черева, який проживав в цивільному шлюбі з 23-річною Наталею. Батько Наталі Михайло міліціонерам відразу ж зізнався у вчиненому злочині: «Я не хотів вбивати його, лише налякати ножем, бо Микола постійно бив мою дочку. Я багато разів його прохав не чіпати Наташі, а він все одно її бив та ображав».

Того дня Михайло приїхав до своєї дочки допомогти копати картоплю, він часто приїздив допомагати їй по господарству. Цього ж дня ще зранку отримав 12 мішків зерна і віддав їх Наталі. Микола та його батько почали розвантажувати зерно та заносити до двору, а Михайло з дочкою пішли на город копати картоплю. З городу повернулись, коли на дворі почало сіріти.

Микола та його батько вже були на підпитку. Всі сіли вечеряти, випили по кілька чарочок. Михайло повів батька Миколи додому, бо той дуже сп’янів. Коли повернувся, Наталя попрохала його посидіти з дітьми поки вона з Миколою на скутері з’їздить в магазин. Михайло був в залі, дивився телевізор та слідкував за дітьми, які вже спали.

Наталя та Микола повернулися і збиралися лягати спати в сусідній кімнаті. Через деякий час в хаті пролунав крик: «Ой, тато рятуй!» – це Наталя звала на допомогу. Михайло забіг до кімнати і побачив як Микола душить Наташу, стоячи позаду неї. Батько кинувся рятувати дочку, почав відтягувати Миколу, він опирався, та все ж Михайло звільнив дочку від рук Миколи. Наташа відразу побігла в кімнату до дітей. Микола кинувся на Михайла та хотів його вдарити, але він ухилився і вдарив у плече Миколу. Від удару він схаменувся і відійшов від Михайла.

Після цього Михайло пішов на кухню, де зі столу взяв кухонний ніж, щоб налякати Миколу ножем. Всі були в залі, Михайло також зайшов до кімнати. «Ти мені вже набрид, не чіпай мою дочку, бо заріжу!» – сказав Михайло, тримаючи ножа в руці. Та Миколу це ніяк не злякало, а навпаки обурило. Він почав йти на Михайла зі словами: «Ти що?». Михайло поступово почав відступати, так вони опинилися в спальні. Микола замахнувся, але Михайло ухилився, та в цей момент Микола схватив його за горло і почав душити. І тоді Михайло випрямив праву руку, в якій тримав ножа і наніс Миколі удару в черево. Від поранення Микола послабив руку і почав падати на підлогу. В кімнату забігла Наталя і почала викликати швидку допомогу. Та коли приїхала карета швидкої допомоги, медики лише констатували смерть.

На даний час порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. 

Ірина Товма, СЗГ Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...