Криминальная хроника Украины на 14.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 736 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 606 (38,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 36 пограбувань та 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено шість пістолетів, обрізи гвинтівки та мисливської рушниці й 529 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 7 осіб, в яких вилучено 28,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 962 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 8 осіб загинуло та 132 – травмовано.

У Маріуполі Донецької області 12 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 12 вересня під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілого.

У Запоріжжі 9 вересня в лісосмузі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї жінку без певного місця проживання й роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного раніше судимого чоловіка без постійного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 9 вересня убив ножем потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Ромни Сумської області 13 вересня працівники міліції затримали 70-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста пострілом із пристрою для подачі світлових сигналів поранив місцевого жителя під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Полтаві працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено три пістолети іноземного виробництва, пістолет ТТ та обріз гвинтівки.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році під час реконструкції системи водопостачання завищили вартість придбаних насосних установок, чим завдали збитків державі на суму 1,8 мільйона гривень. Слідчим управлінням ГУМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватних підприємців, котрі впродовж останніх двох років, шляхом проведення безтоварних операцій, перераховували на рахунки двох фіктивних підприємств грошові кошти, які в подальшому переводили в готівку та привласнювали. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму 5,3 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж останніх двох років вносили до податкових декларацій недостовірну інформацію про господарську діяльність зазначеного товариства, у результаті чого сформували завищений податковий кредит. Таким чином, до державного бюджету не було сплачено обов’язкових платежів на загальну суму два мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника залізниці, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду складського приміщення. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...