Криминальная хроника Украины на 09.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 304 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 490 (34,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 27 пограбувань та 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 107 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 16,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 735 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 107 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 127 – травмовано.

 У місті Донецьк в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 жовтня в зазначеному місті на східцевому майданчику житлового будинку під час раптово виниклої сварки вбив ножем іншого місцевого жителя.

 У місті Полтава 8 жовтня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина іноземної держави. Попередньо встановлено, що він упродовж серпня – жовтня цього року в зазначеному місті скоїв ряд грабежів та розбійних нападів на місцевих жителів.

 В одному з селищ Харківської області затримано місцевого жителя, у будинку якого вилучено 100 г вибухівки.

 В Оболонському районі Києва на вулиці затримано жителя міста Ірпінь, у якого вилучено 150 г героїну.

 У місті Житомир на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 103 г метамфетаміну.

 В одному з селищ Луганської області 8 жовтня в результаті реалізації оперативної інформації затримано громадянку однієї з республік колишнього СРСР, у будинку якої вилучено 1,1 кг марихуани.

 У місті Черкаси на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 50 г кокаїну.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони завищили обсяги виконаних робіт з будівництва полігону твердих побутових відходів, чим завдали збитки державі на суму 1,1 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 У Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали співробітника міської ради, котрий у березні цього року дав доручення своєму підлеглому сфальсифікувати рішення сесії міськради щодо надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм (об’єкти торгівлі) на території міста, яке в подальшому й підписав. Прокуратурою автономії було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

 На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління у справах захисту прав споживачів. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непроведення перевірки підприємницької діяльності останнього. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 В місті Севастополь працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він упродовж двох останніх років у своєму гаражі організував підпільний цех з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції. Під час проведення санкціонованого обшуку із зазначеного гаража вилучено понад 1,2 тонни фальсифікованого вина, тару, сировину (спирт, харчові ароматизатори і ванільний цукор) та обладнання. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

ДЗГ МВС України

You may also like...