Криминальная хроника Украины на 10-11.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 5 231 заява про злочини. Вжитими заходами 1 679 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 14 пограбувань та 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 2 особи. У правопорушників вилучено одну одиницю саморобної вогнепальної зброї та п’ять набоїв.

У затриманих осіб за злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин вилучено 9,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 977 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 2 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 124 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 157 – травмовано.

У місті Котовськ Одеської області 7 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови та ножовими пораненнями 72-річну пенсіонерку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 жовтня з метою крадіжки зайшов до квартири потерпілої, завдав їй смертельних тілесних ушкоджень й викрав 400 гривень.

У Перечинському районі Закарпатської області 9 жовтня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим 32-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 8 жовтня на подвір’ї домогосподарства потерпілого завдав господарю смертельних тілесних ушкоджень під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства, котра впродовж минулого та цього років не провела перерахунок орендної плати за договорами оренди приміщень зазначеного підприємства. Унаслідок протиправних дій державному бюджету завдано збитків, у вигляді недоотримання орендної плати, на суму 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника екологічної інспекції. Він упродовж 2008 року неодноразово вимагав та отримував хабарі від підлеглих, аби вони й надалі обіймали свої посади. Задокументовано шість фактів отримання хабарів на загальну суму 8,5 тисячі гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління юстиції, котрий вимагав та отримав 1,3 тисячі доларів США хабара від жителя Мукачівського району за невжиття заходів щодо вилучення майна останнього, на яке було накладено арешт. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників медичного закладу. Вони вимагали та отримали від місцевих жительок 1,3 тисячі гривень та 500 гривень хабара за проходження ними щорічного медичного огляду без фактичного медичного обстеження. Задокументовано ще 25 фактів отримання підозрюваною хабарів на загальну суму понад 31 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

10.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 6 313 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 046 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 25 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 79 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучили 34,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 595 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 26 осіб загинули та 157 – травмовані.

У місті Дніпропетровськ 8 жовтня на другому поверсі недобудованого будинку було знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку. Потерпілою виявилася 24-річна особа без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 17-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 6 жовтня в зазначеному будинку дерев’яною палицею завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одеса 9 жовтня в приміщенні офісу товариства з обмеженою відповідальністю 44-річний місцевий житель, директор вказаного товариства, пострілами із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив жителів зазначеного міста – брата і сестру (обоє співзасновники згаданого товариства) під час сварки на ґрунті неприязних відносин, після чого покінчив життя самогубством, провівши постріл зі згаданої рушниці в живіт. Зброю вилучено.

У місті Харків 9 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 15-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 8 жовтня в зазначеному місті на території загальноосвітньої школи дерев’яною палицею завдав проникаючі поранення двом 16-річним місцевим жителям під час раптово виниклої сварки. Потерпілих госпіталізовано. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.2 ст.115 (замах на вбивство) КК України.

У Київській області в результаті проведення спеціальної операції в міжнародному аеропорту “Бориспіль” працівники міліції затримали п’ятьох іноземних громадян, віком від 19 до 39 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 2 жовтня в місті Києві, шляхом віджиму вхідних дверей, проникли до приміщення магазину, де зламали замки банкомату, й викрали контейнер, у якому знаходилося 23 376 гривень та 1 215 євро (вилучено). Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

У Бердянському районі Запорізької області в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 28-річну жительку зазначеного району. Попередньо встановлено, що вона за 100 тисяч гривень продала свою дворічну дочку 36-річному жителю обласного центру. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України.

У місті Енергодар Запорізької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 жовтня з приміщення редакції міської газети викрав два комп’ютери. Викрадене вилучено.

У Житомирському районі Житомирської області працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили 15 кілограмів марихуани.

У Деснянському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя, в якого вилучили два грами героїну.

У місті Молодогвардійськ Луганської області працівники міліції затримали 47-річного місцевого жителя, у квартирі якого вилучили три кілограми марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі упродовж 2008-2009 років поставили до одного з інтернатних закладів 2,5 тисяч тонн вугілля низької якості, а різницю у вартості в сумі 639 тисяч гривень (бюджетні кошти) витратили на власні потреби. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ст.227 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й випуск або реалізація недоброякісної продукції) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб установи по централізованому господарському обслуговуванню установ освіти та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в цьому році підписали фіктивні акти виконаних робіт із ремонту приміщення дошкільного навчального закладу (фактично роботи не проводилися), чим завдали збитки місцевому бюджету на суму 225 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора ліцею, котра вимагала та отримала 200 євро та 300 доларів США хабара від місцевої жительки за виділення їй окремої кімнати у відомчому гуртожитку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...