Під час чергового запою 52-річний чоловік вбив 86-річну матусю

В одному із сіл Лозівського району Харківської області 52-річний чоловік забив тяжкохвору 86-річну мати до смерті. Жорстоке вбивство сталося внаслідок пристрасті чоловіка до алкоголю.

Як розповіли в Лозівському міськвідділі ГУМВС України в Харківській області, на перший погляд, родина, в якій сталася ця жахлива трагедія, мало чим відрізнялася від інших. Жили хоча і не дуже заможно, але й не бідкували. Чоловік разом із співмешканкою порався на городі. Залишки вирощеного врожаю на власній машині відвозили на ринок. Декілька років тому, переїхавши до села, син одразу ж забрав до себе стареньку хвору матусю. Адже у Харкові, де вона залишалась, нікому було її доглядати. Здавалося б, порядний людяний вчинок. І, мабуть, дожила б старенька відпущені їй долею роки під наглядом турботливого сина, якби він не мав шаленої пристрасті до алкоголю. Періоди тверезого життя змінялися періодами так званих запоїв. Тоді в родині починалися сварки. Але, як говорять свідки, на мати руку син начебто ніколи не здіймав.

Трагедія із фатальним наслідком сталася під час чергового запою. Підігрітий алкоголем син розлютився на матір через… її хвороби. Коли вона щось сказала у відповідь на його докори, накинувся на стареньку та почав нещадно бити руками і ногами. Зупинився, лише побачивши, що мати навіть не намагається уникнути страшних ударів. Тоді й зрозумів, що сталося непоправне. Жах від скоєного привів його до сусідки, яку він попросив зателефонувати до міліції та повідомити про вбивство. На місце трагедії негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Згідно з актом судово-медичної експертизи смерть літньої жінки настала внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу, обумовленого тупою травмою голови. Речові докази вилучені. Слідчим відділом МВ порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від 7 до 15 років. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 115 КПКУ. Триває слідство. 

Наталія Вівіан, ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

 

You may also like...