Криминальная хроника Украины на 21.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 876 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 764 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 27 пограбувань та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 118 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 112 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 449 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 22 особи загинуло та 127 – травмовано.

У Голованівському районі Кіровоградської області 14 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвим 80-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони вночі 10 жовтня через вікно проникли до будинку потерпілого, задушили господаря й викрали мобільний телефон та 400 гривень.

У місті Болграді Одеської області 20 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох іноземців, віком від 21 до 26 років. Попередньо встановлено, що вони через вікно проникли до приміщення приватного магазину й викрали тютюнові вироби та продукти харчування. Викрадене вилучено.

У Криворізькому районі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 60 кілограмів макової соломки.

У Дніпропетровській області 20 жовтня на Придніпровській залізниці у вагоні поїзда працівники міліції затримали 33-річного безробітного раніше судимого жителя Нікопольського району, у якого вилучено 40 кілограмів макової соломки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра вимагала та отримала 3,5 тисячі доларів США хабара від приватного нотаріуса за заниження вартості оцінки одного з приміщень незавершеного будівництва пансіонату в Сакському районі. Підозрювану затримано. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця управління міської ради, котра вимагала та отримала 12 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за прискорення виготовлення документів щодо права власності на його квартиру в комунальному підприємстві. Підозрювану затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного із керівників управління міської ради, котрий у 2007 році підробив висновки до проектів землеустрою, унаслідок чого під будівництво житлового будинку було відведено чотири земельні ділянки (загальна площа 0,4 гектара). У результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму майже 374 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...