Криминальная хроника Украины на 26.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 696 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 560 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 35 пограбувань та 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 120 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 7 осіб, в яких вилучено 4,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 715 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 104 – травмовано.

У місті Лисичанськ Луганської області 22 жовтня у власному будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями грудей 77-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 46 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони ввечері 22 жовтня проникли до будинку потерпілого, вбили ножем господаря та викрали одяг й вироби із золота.

У місті Луганськ 10 жовтня в будинку 49-річного місцевого жителя було знайдено мертвим 51-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 46 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони ввечері 10 жовтня завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Старокостянтинівському районі Хмельницької області 23 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 74-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 18 жовтня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Києві 9 жовтня після гасіння пожежі в квартирі 58-річної місцевої жительки, було знайдено обгоріле тіло 46-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох жителів міста Одеси, віком від 25 до 42 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 9 жовтня в згаданій квартирі, з метою заволодіння автомобілем потерпілого, завдали йому смертельних тілесних ушкоджень, після чого, з метою приховування злочину, підпалили вказану квартиру.

У Рівненському районі Рівненської області 24 жовтня в будинку 46-річної місцевої жительки знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей її співмешканця – 52-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали власницю згаданої квартири. Попередньо встановлено, що вона ввечері 24 жовтня у своєму будинку вбила ножем свого співмешканця під час раптово виниклої сварки.

У Жмеринці Вінницької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 жовтня на міському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на восьми могилах.

У місті Євпаторія Автономної Республіки Крим 25 жовтня у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він удень 22 липня цього року в приміщенні міської лікарні викрав у 73-річного місцевого жителя 550 гривень та особисті документи.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державного підприємства, котрий вимагав та отримав 19 тисяч гривень хабара від жителя згаданої області за надання останньому першочергового права придбання з торгів арештованого майна (два автомобілі). Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державного підприємства, котрий, без відповідного дозволу, за заниженою вартістю здійснив незаконне відчуження майнових прав на об’єкти житлового фонду, чим завдав збитки державі на загальну суму 3,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю та жителя згаданої області, котрі під виглядом лакофарбового розчинника, незаконно збували етиловий спирт за пільговими ставками акцизного збору. Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитків на загальну суму 1,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.204, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...