Невдячного «товариша по чарці» чоловік «провчив» сокирою

Нещодавно в Євпаторійську лікарню було доставлений 40-річного чоловіка з діагнозом відкрита черепно-мозкова травма, рубані рани голови, перелом кісток склепіння черепа. За цим фактом працівниками Сакської міліції була проведена перевірка, в результаті якої в той же день був встановлений і затриманий підозрюваний у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень потерпілому. Ним виявився 62-річний пенсіонер із Сакського району, раніше судимий, з яким напередодні поранений розпивав спиртні напої. 

Двоє учасників події заробляли на життя тим, що пасли овець у одного з фермерів. Враховуючи той факт, що обидва пастуха були не місцевими – 40-річний чоловік приїхав з Красноперекопського району, 62-річний був прописаний у Сакському районі, роботодавець надав їм і житло – окремі кімнати у «халупі». У той день літній чоловік отримав пенсію і, прикупивши в магазині горілки, деяких продуктів, вирішив запросити до себе в гості колегу по роботі. І все б закінчилося непогано, якщо б розпивши пляшку горілки, «товариші по чарці» на цьому й зупинилися, але ж ні – однієї пляшки їм здалося мало і господар збігав ще за одною. А ось літр біленької на двох в результаті і призвів до трагічних наслідків.

Виявилося, що старший чоловік був міцнішим. Побачивши, що у його гостя вже заплітається язик, він почав проводжати його спати: «Завтра рано вставати на роботу, йди вже до себе». Але молодий ніяк не хотів йти, тому пенсіонер вирішив звернутися за допомогою до фермера. Однак господарі вже спали і найманий працівник не потривоживши їх сон повернувся до себе, сподіваючись, що сам зможе розібратися. У своїй кімнаті він застав таку картину: «колега», підкошений алкоголем, звалився на ліжко, однак, незважаючи на те, що ледве тримався на ногах, він попередньо зібрав всі продукти зі столу у свою сумку. Розштовхавши гостя, господар знову став випроваджувати того за двері.

Засмучений тим, що його розбудили, гість, лаючись, схопив сумку з продуктами і попрямував до виходу. Тут господаря раптом охопив напад люті – йому було незрозуміло, чому настільки не по-людськи була витлумачена його гостинність. Він купив частування, нагодував і напоїв товариша, а ситий гість мало того, що вилаяв останніми словами гостинного господаря, так ще й хотів забрати всі продукти, що залишилися, з собою. У відчаї пенсіонер схопив сокиру і почав наносити удари по голові нахабному товаришеві. Через те, що «на груди» було прийнято чимало, контролювати свої удари він не міг, і в результаті спливаючий кров’ю нахаба звалився на підлогу. На крики прибігли господарі будинку і викликали «швидку допомогу».

Дії пенсіонера підпадають під ст. 121 Кримінального кодексу України, санкція якої за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Ірина Бессараб, ВЗГ ГУМВС України в АР Крим

МВС України

 

You may also like...