Злодій упродовж кількох днів «чистив» квартиру своєї майбутньої тещі

Часом трапляється, що близьке оточення, а то й друзі та родичі, яких поважаєш, яким довіряєш виявляються не тими за кого себе видавали. І за маскою люб’язного товариша може приховуватись хитрий зрадник, за турботливими родичами – бездушні «спадкоємці», за доброзичливими сусідами – заздрісні наклепники. 

Щось подібне сталося і з 43-річною жителькою міста Мелітополь. Як кажуть у народі – взяли людей завидки на її пожитки. Жінка мала свій невеликий бізнес, впевнено стояла на ногах. І не зважаючи на те, що була розлучена, спромоглася не лише відкрити свою справу, а й власними силами виховати доньку. Іноді підприємниця виїздила з міста у справах на кілька днів. У таких випадках вона просила вже дорослу доньку навідуватись до помешкання. Дівчина ж проживала із хлопцем за кілька будинків від матері, а тому без заперечень виконувала неньчине побажання.

Якось, після кількаденної відсутності, жінка повернувшись додому зрозуміла, що її обікрали. З квартири зникли гроші у сумі 60 000 гривень, 1500 доларів, а також вироби із золота. Загальна сума збитку становила понад 81 000 гривень, повідомляє Ольга Дробна (ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області).

За допомогою потерпіла звернулася до Мелітопольського міськвідділу міліції ГУМВС України в Запорізькій області. Правоохоронці обстежили місце злочину. Прикметним було те, що вікна та двері до житла не були пошкоджені. Тобто крадій проник усередину, вдало підібравши ключ до вхідних дверей. Гальмував розкриттю справи той факт, що донька заявниці, яка в цей період доглядала за житлом, загубила ключі. А це означає, що скористатись можливістю обікрасти квартиру могла навіть стороння людина, яка випадково знайшла ключі.

Поступово завдяки досвіду міліціонерів та злагодженій роботі злочинний клубок був розплутаний. Врешті, коло підозрюваних звузилось до однієї особи – хлопця доньки потерпілої. Він не раз бував в гостях у матері своєї дівчини, підтримував з нею добрі стосунки. При цьому не упустив, що жінка досить заможна, має дорогі меблі, ювелірні вироби та інші цінні предмети побуту. 27-річний молодик був затриманий та доставлений до райвідділу міліції.

В ході слідства було встановлено, що підозрюваний знав, що його дівчина має запасні ключі від квартири. Маючи злочинний намір, він вирішив «почистити» житло. Дочекавшись від’їзду жінки з міста, він упродовж кількох днів таємно виймав ключі з сумочки співмешканки та йшов «на справу» до ласої квартири. Після крадіжки щоразу клав ключі на місце. Однак останнього разу не встиг вчасно повернути їх до сумочки. Дівчина в свою чергу вирішила, що вона просто їх загубила. Молодик же після останньої ходки відключив мобільний телефон та якось випадково зник з життя подруги. Як з’ясувалось, увесь цей час він проживав у готелі. Викрадені гроші витрачав на гральні автомати та «голку», на яку підсів ще кілька років тому. Ювелірні вироби зловмисник відніс до ломбарду. Виручені за них кошти витратив на свої потреби.

Наразі стосовно злодія порушена кримінальна справа за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. До речі це не перше карне діяння затриманого. У 2004 році він був засуджений за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

МВС України

 

You may also like...