За скоєння розбійного нападу на Прикарпатті затримали трьох студентів

За кілька днів до професійного свята української міліції співробітники Тисменицького райвідділу внутрішніх справ, що на Івано-Франківщині, розкрили злочин, який набув певного резонансу в райцентрі. Увечері першого грудня неподалік свого помешкання був пограбований і жорстоко побитий 53-річний чоловік. Потерпілий у важкому стані досі в лікарні. Понад два тижні оперативники карного розшуку цілеспрямовано працювали над розкриттям злочину. На певному етапі розслідування міліціонери отримали підстави перевірити на причетність до його вчинення осіб з іншої області. Причому, йшлося про громадян, які раніше ніколи не потрапляли в поле зору правоохоронців. 

Як повідомив начальник Тисменицького райвідділу міліції Олександр Крутий, на затримання підозрюваних в Тернопільську область виїхали декілька оперативних груп. В одному з сіл одночасно було затримано трьох молодиків віком 19 і 21 рік. Усі вони – студенти вищих навчальних закладів. Один з них незабаром мав стати дипломованим юристом, двоє інших – менеджерами. Поява міліцейських сищиків стала справжньою несподіванкою для зловмисників, але найбільше ошелешила їх батьків, які й гадки не мали, що натворили їхні сини.

Як уже з’ясовано, студенти заздалегідь спланували кримінальну акцію з корисливих мотивів. Вони дізналися, що житель Тисмениці зазвичай має при собі значні суми грошей. Приїхавши в Тисменицю, зловмисники підстерегли чоловіка у той момент, коли поруч нікого не було. Потерпілому завдали декількох ударів битою і заволоділи 60 тисячами гривень.

У ході проведення слідчих дій працівники міліції вилучили в затриманих речі, які ті придбали за здобуті злочинним шляхом гроші. Йдеться про дорогі цифрові фотоапарати і ноутбуки. Решту грошей нападники розділили між собою і витратили на розгульне дозвілля.

Суд санкціонував арешт усіх співучасників злочину. Проти них порушено кримінальну справу за вчинення розбою, поєднаного з заподіянням потерпілому тяжких тілесних ушкоджень. Для цих осіб перші дні під арештом стали початком тривалого перебування за гратами, адже за подібні злочини (ст..187 ч.4) Кримінальним кодексом України передбачено позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Що прикметно, тисменицькі міліціонери отримали серйозні підстави перевірити причетність затриманих до аналогічних злочинів, скоєних за межами Івано-Франківщини.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

МВС України
 

You may also like...