За розбиту шибку пенсіонер поплатився власним життям

До П’ятихатського райвідділу міліції з Криворізького міського управління 29 грудня 2010 року о 00.05 надійшло повідомлення про те, що до 2-ї міської лікарні з саднами тулубу та голови звернувся 73-річний пенсіонер, мешканець м. Кривого Рогу. Дідусь пояснив, що вказані тілесні ушкодження йому спричинив невідомий чоловік в м. П’ятихатки.

31 грудня 2010 року о 11.00 постраждалий помер у лікарні внаслідок набряку головного мозку, крововиливу під оболонку у речовину головного мозку, закритої черевно-мозкової травми, чисельних переломів ребер.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що 28 грудня о 04.00 годині старенький слідував зі свого будинку в напрямку залізничного вокзалу і дорогою в одному з будинків пошкодив вікно, розбивши палицею віконне скло. 39-річний господар зазначеного будинку, раніше засуджений за злочин проти власності, слюсар одного з СТО міста, на власному автомобілі наздогнав пенсіонера та дерев’яною палицею та руками побив останнього. Після чого зв’язав його буксировочним полотняним тросом і посадивши в автомобіль відвід до себе на роботу в гараж. Зловмисник продовжував утримувати дідуся, вимагаючи гроші в сумі 800 грн. за пошкоджене вікно. В подальшому лиходій змусив зі свого мобільного телефону зателефонувати постраждалого донці і особисто вів з нею перемови вказуючи, що відпустить батька тільки після перерахування вказаної суми на розрахунковий рахунок в одному з банків. Донька пенсіонера погодилася на вимоги чолов’яги, впевнившись, що гроші перераховані, злочинник відпустив дідуся, який залізничним потягом прибув до м. Кривого Рогу та звернувся за наданням медичної допомоги до лікарні.

Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ст. 121 ч. 2 Кримінального кодексу України («Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого»). Наразі завзятий лиходій затриманий та перебуває під вартою. Його долю невдовзі визначить суд.

Яна Шнурко, ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

МВС України

You may also like...