Криминальная хроника Украины на 07.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 932 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 708 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 19 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 37 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 0,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 195 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано шість підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 49 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дві особи загинуло та 65 – травмовано.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 12 вересня минулого року невідомий пострілом із мисливської рушниці завдав вогнепального дробового поранення грудей 31-річному безробітному жителю обласного центру під час раптово виниклої сварки, від якого останній невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного безробітного дніпропетровця. Попередньо встановлено, що він увечері 12 вересня минулого року пострілом із мисливської рушниці потерпілого  вбив останнього під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Новоодеському районі Миколаївської області 6 лютого на вулиці 46-річний безробітний місцевий житель пострілом із власної мисливської рушниці поранив у ногу 19-річного юнака, жителя вказаного району, під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Підозрюваного затримано.

У місті Дніпропетровську 6 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 35 та 23 роки. Попередньо встановлено, що вони впродовж двох останніх днів, за допомогою підроблених банківських карток, із двох банкоматів викрали 4,3 тисячі гривень.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови одного з райсудів, котрий  вимагав та отримав у якості хабара  тисячу євро й 25 пластикових талонів на пальне вартістю три тисячі гривень від місцевого жителя за накладення мінімального штрафу за виявлені порушення порядку здійснення валютних операцій й повернення вилучених в останнього 50 тисяч гривень, 12 тисяч євро та 12 тисяч доларів США. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю та трьох місцевих жителів, котрі впродовж 2008-2011 років створили низку фіктивних підприємств, через розрахункові рахунки яких незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 315 мільйонів гривень. Підозрюваного керівника ТОВ затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.4 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління відкритого акціонерного товариства та головного бухгалтера вказаного товариства. Вони вимагали та отримали 12,5 тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за оформлення договору оренди п’яти гаражних боксів. Підозрюваних затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря однієї з поліклінік, котрий вимагав та отримав 300 гривень хабара від місцевого жителя за видачу медичної довідки щодо придатності до керування транспортним засобом без фактичного проходження медичного огляду. Задокументовано ще 52 факти отримання ним хабарів на суму понад вісім тисяч гривень. Підозрюваного затримано. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...