Криминальная хроника Украины на 16.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 293 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 806 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 24 пограбування та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, чотири обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,1 кілограма вибухівки та 840 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, в яких вилучено 21,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 756 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких десять осіб загинуло та 70 – травмовано.

У Шполянському районі Черкаської області 5 лютого на вулиці було знайдено мертвим 44-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що він удень 20 січня на вулиці задушив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 26 травня 2009 року до приміщення відділення акціонерного банку зайшов невідомий. Він здійснив постріл з обрізу мисливської рушниці вгору, після чого погрожуючи касиру згаданого відділення відібрав з банківської каси 33,4 тисячі гривень, 400 доларів США та 100 євро й втік. Вжитими заходами за скоєння цього злочину працівники міліції викрили раніше затриманого за грабіж 38-річного раніше судимого жителя Київської області.

У місті Донецьку працівники міліції затримали двох 21-річних іноземців. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, п’ятьох безробітних місцевих жительок, віком від 22 до 18 років.

У місті Запоріжжі на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 565 грамів вибухівки.

У Володарському районі Донецької області працівники міліції затримали 52-річного безробітного чоловіка, у будинку за місцем проживання якого вилучено 3,3 кілограма марихуани.

У Солом’янському районні міста Києва працівники міліції затримали 31-річного безробітного, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 30 грамів амфетаміну та 300 грамів марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з міськрад , котрий у минулому році незаконно підписав договори передачі земельних ділянок (загальна площа 0,172 га) громадянам під будівництво житлових будинків, чим завдав збитки територіальній громаді на суму понад 1,4 мільйона гривень. Природоохоронною прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконавчого директора комунального підприємства, котрий отримав 50 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з приміщень згаданого підприємства. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу земельних ресурсів однієї з райдержадміністрацій. Він у 2006 році погодив проект відведення земельних ділянок загальною площею 1,49 гектара на землях оздоровчого призначення (знаходились в користуванні санаторію), унаслідок чого зазначені ділянки були безоплатно передані у власність громадянам для будівництва дачних будинків. Унаслідок протиправних дій правопорушника, державі завдано збитків на суму понад 496 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...