Нардеп Москаль выдвинул общественную инициативу — «посылать на х..» министра внутренних дел

Приводим полностью прелестное сообщение пресс-службы народного депутата Геннадия Москаля:

«Геннадій Москаль називає Анатолія Могильова головним дилером «ЄДАПСу» і радить українським водіям «посилати його на х…» з його ідеями про необхідність зміни водійських прав

 
Намагання МВС примусити громадян змінити водійські права не мають нічого спільного з українським та міжнароднім законодавством і є лише спробою Анатолія Могильова «відмити 1 млрд державних грошей
 
Перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Геннадій Москаль заявляє, що в діях міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова «чітко простежуються ознаки корупційних діянь». «Протягом останнього часу Могильов в своїх інтерв’ю не приховує, що ним не виконуються функції Міністра внутрішніх справ, а його дії та заяви підкреслюють, що він став головним дилером концерну ЄДАПС», — зауважив Геннадій Москаль. — Зовсім недавно МВС України, за непрозорою і корупційною схемою у консорціуму ЄДАПС було закуплено «посвідчення водія», «технічні паспорти» та іншу продукцію для Державтоінспекції, на закупівлю якої було витрачено біля 1 млрд. грн., чим було «вимито» кошти з бюджету МВС України».
За словами пана Москаля, тепер перед Анатолієм Могильовим стоїть завдання відпрацювати різні схеми з «відмивання» держаних грошей, з чим і пов’язані його заяви про необхідність негайної зміни водійських прав. «Саме тому він придумав, що для водіїв конче необхідно через кожні 10 років змінювати водійські посвідчення», — обурився пан Москаль, згадавши, що за це пан Могильов вже публічно «отримав на горіхи» від керівництва парламентської фракції Партії регіонів.
 
За словами Геннадія Москаля, «Могильов так і не зробив для себе висновків з критики партійних соратників і придумав нову ідею для реалізації закуплених в ЄДАПСу документів». «Він вирішив примусити всіх, хто виїжджає закордон, змінювати водійські посвідчення і посилається на Міжнародну конвенцію «Про дорожній рух», яка складена в м. Відень 8 листопада 1968 року, і яка, начебто, містить норму, що в термін після 29 березня 2011 року особи, які мають намір на автомобілі подорожувати за кордон, повинні мати посвідчення нового зразка, на яких має бути вказаний термін закінчення їх дій, — зауважує народний депутат. – Таким чином міністр хоче врятувати МВС і виправдати доцільність закупівлі в ЄДАПС величезної кількості водійських посвідчень!».
 
Геннадій Москаль зауважує, що ніяких передумов для термінової зміни посвідчень ні в українському, ні в міжнародному законодавстві немає. «Сьогодні я зв’язався з прикордонною поліцією Румунії і прикордонною службою Угорщини, які надали мені роз’яснення, які ж документи є першочерговими для осіб, що перетинають кордон з країнами членами ЄС, — сказав він. — Прикордонники не вимагають у особи посвідчення водія, основне, що повинна пред’явити особа, яка перетинає кордон ЄС, це технічний паспорт на автомобіль та страховий поліс, який більш відомий в народі, як «Зелена картка». За словами пана Москаля, територіальні органи поліції обох країн на його запитання про необхідність пред*явлення водійських прав, також дали негативну відповідь і пояснили, що посвідчення водія вимагається тільки в разі скоєння адміністративного чи кримінального порушення. «Перше питання, яке задає поліцейський, це чи є «Зелена картка», оскільки за матеріальні збитки при скоєнні ДТП чи викрадення автомобіля відповідає не його власник, а страхова компанія».
 
Геннадій Москаль також зауважує, що Міжнародна конвенція «Про дорожній рух» не містить норм про обов’язкову заміну прав громадян, що будуть перетинати держкордон місля 29 березня 2010 року.
 
«Згідно гл.1 Міжнародної Конвенції «Про дорожній рух», яку, на мою думку пан А. Могильов і не бачив і не читав, в розділі «визначення терміну» сказано:
b) Транспортний засіб, який знаходиться в «міжнародному русі» по території будь якої країни, якщо він:
i) належить фізичній або юридичній особі, яка має місце проживання поза межами цієї країни;
ii) не зареєстрований в цій державі;
iii) тимчасово ввезений в нього.
 
Про ніякі водійські права там мова не йдеться.
Згідно гл.1 ст.1 Міжнародної Конвенції «Про дорожній рух», підпункт «v» дає роз’яснення терміну «водій» – «водій (погонщик) — це особа, яка керує транспортним засобом, автомобілем і т.п. ( включаючи велосипед), чи яка веде по дорозі тварину худобу, в’ючних або верхових тварин»
Згідно ст..41 «Водійські посвідчення» Конвенції «Про дорожній рух», сказано що: а) кожен водій автомобіля повинен мати водійське посвідчення.
 
Згідно п.2 ст.43 Конвенції «Про дорожній рух» сказано, що договірні сторони будуть визнавати:
і ) любе національне водійське посвідчення
її) любе міжнародне водійське посвідчення, при умові що вони буде пред’являтися разом з національним водійським посвідченням.
Згідно п.3 ст.41 Конвенції «Про дорожній рух» визначено, що «національним законодавством може бути обмежено строк дії національного водійського посвідчення», але українське національне законодавство не обмежує строк дії водійського посвідчення виданого в Україні.
Згідно ст..43 Конвенції «Про дорожній рух», на яку посилається пан Могильов, «сторони, які домовляються, повинні видавати національне водійське посвідчення в відповідності з новою редакцією і додатком до неї № 6 не пізніше чим через п’ять років після вступу її в силу».
 
Національні водійські посвідчення, видані раніше, визнаються протягом терміну їх дій.
Оскільки українські національні водійські посвідчення не передбачають кінцевого терміну, а є безстроковими, вони визнаються всіма державами, які приєдналися до Конвенції «Про дорожній рух».
Виходячи з наведених норм українського та міжнародного законодавства, Геннадій Москаль закликав українських водіїв не звертати уваги на заяви Анатолія Могильова про необхідність заміни водійських прав і «посилати його з його бажаннями відмити мільярд через ЄДАПС на х…». «Заяви пана Могильова нагадують українську приказку «Що глухий не дочує – він вигадає, — підкреслив він. – Не може вся країна бути заручником кількох людей, яким треба терміново, до відставки, відмити державний мільярд».
«Хочу нагадати, що згідно Закону України «Про міліцію», основними завданнями міліції є попередження та розкриття злочинів та правопорушень, а не лобіювання своїх та чиїсь бізнес- інтересів, — резюмував пан Москаль. — Сподіваюсь, що новаціям пана Міністра буде дана гідна оцінка як президентом, так і Кабінетом Міністрів».
 
Прес-служба народного депутата»
 

You may also like...