Бізнесмен з Черкащини оцінив життя конкурента у 20 тисяч доларів США

До оперативників карного розшуку надійшла інформація, що житель Черкаської області хоче замовити вбивство свого конкурента по бізнесу. Задля цього він звернувся до ймовірного виконавця та пообіцяв йому 20 тисяч доларів США за «роботу». Замовник повідомив усі дані про потенційну жертву, які б «позитивно» сприяли злочину та передав грошовий задаток виконавцю.

Як тільки про це стало відомо оперативним працівникам, ті одразу ж почали планувати заходи щодо попередження цього злочину та викриття замовника.

Для цього оперативники провели імітацію вчинення вбивства.  У результаті на місці події слідчо-оперативною групою виявлено мобільні телефони ймовірної жертви, гільзи від куль та залишки крові.

 Далі замовник призначив зустріч виконавцю вбивства і сказав, що йому відомо про виконану роботу та передав решту грошей.   

Під час передачі коштів, учасників цієї «важливої» зустрічі затримали правоохоронці. У них вилучили речові докази – мобільний телефон із фотографією жертви та гроші – плату за «роботу».

Стосовно замовника порушено кримінальну справу за статтями 15 та 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України, якими передбачено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

На сьогодні заарештований замовник убивства, використовуючи свої впливові зв’язки серед керівників правоохоронних органів, всіляко намагається уникнути покарання.

Міністерство внутрішніх справ України вкотре наголошує, що в нашій державі перед Законом усі рівні, тому кожен громадянин України, який вчинив злочин повинен понести покарання, незважаючи на соціальний статус та матеріальне становище.

ДЗГ МВС України

(за матеріалами ДКР МВС України)

You may also like...