Порушено кримінальну справу за фактом доведення до банкрутства одного з підприємств міста

В ході проведення операції «Великий боржник», за матеріалами податкової міліції області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 219 КК України, за фактом доведення до банкрутства одного з суднобудівних підприємств м. Миколаєва.

Встановлено, що службовими особами підприємства протягом 2007-2010 років, при суттєвому скорочені обсягів виробництва допущено факти укладення завідомо невигідних договорів, штучного створення боргів, тобто вчинено цілеспрямовані дії на створення та збільшення існуючої фінансової заборгованості, у зв’язку з чим підприємство не в змозі задовольнити в повному обсязі вимоги кредиторів та сплатити заборгованість по заробітній платі та обов’язкових платежах до бюджету.

Так, внаслідок навмисного погіршення фінансово-господарського стану підприємства з боку його керівництва, допущено зростання заборгованості із виплати заробітної плати працівникам до 22 млн. грн., по загальнообов’язковим платежам до Пенсійного фонду України до 21 млн. грн. та перед бюджетом по сплаті податків, зборів, обов’язкових платежів до 38 млн. грн., що є способом доведення до банкрутства, внаслідок чого завдано великої матеріальної шкоди державі та кредиторам.

На даний час проводяться заходи щодо відшкодування у повному обсязі нанесених державі збитків.

Управління податкової міліції
ДПА у Миколаївській області

You may also like...