Крадійка завдала знайомому пенсіонерові понад 20 ножових поранень

Нещодавно до чергової частини Гніванського райвідділу міліції, що на Вінниччині, надійшло тривожне повідомлення про те, що в одному із селищ на підлозі в кімнаті власного будинку було виявлено тіло господаря з численними тілесними ушкодженнями голови та шиї. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Понівечене тіло чоловіка було приховано під ковдрами та іншими домашніми речами.

Загиблим виявився самотній 68-річний пенсіонер, інвалід 2-ї групи. За життя чоловік спілкувався лише з певним колом осіб і ніколи незнайомих чи малознайомих людей до себе у будинок не впускав. Оглянувши помешкання потерпілого, працівники міліції одразу зрозуміли, що пенсіонер сам відчинив двері зловмисникові та впустив його у будинок. Отже, вбивцю слід шукати серед близького оточення потерпілого. Перевірка людей, з якими спілкувався загиблий останнім часом, показала, що ні хто з них до скоєння вбивства непричетний.

У розкритті злочину правоохоронцям допоміг випадковий свідок, який повертаючись з магазину, бачив неподалік будинку загиблого невідому жінку. Чоловік настільки точно описав зовнішність жінки, що за добу її особу було встановлено.

Як повідомив начальник карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, кожного дня для розкриття цього злочину залучалося до сімдесяти працівників міліції. П’ять днів кропіткої роботи дали позитивні результати – особу, підозрювану у скоєнні вбивства, було затримано. Нею виявилася 47-річна непрацююча,місцева жителька, раніше судима за скоєння крадіжок.

Встановлено, що затримана жила з того, що скуповувала у населення сільськогосподарські продукти та продавала їх на ринку у Києві. Познайомилась вона з загиблим кілька років тому, оскільки постійно купляла у нього картоплю. Напередодні трагедії жінка посварилася зі своїм співмешканцем. Вона без дозволу чоловіка зняла з його банківської картки певну суму грошей. Аби не загострювати конфлікт, жінка пообіцяла, що гроші обов’язково поверне. Наступного дня вона сказала співмешканцю, що йде за молоком, і зникла на тиждень.

Думаючи, де взяти гроші для повернення боргу, жінка пригадала пенсіонера-інваліда, у якого колись купувала овочі. Живе він одиноко, отримує пенсію, яку відкладає…

Під приводом купівлі картоплі жінка прийшла до пенсіонера. Прихопила з собою пляшку горілки. Під час розмови незвана гостя спровокувала сварку, в ході якої вхопила ножа та нанесла ним пенсіонерові понад 20 поранень. Тіло мертвого чоловіка вона приховала під ковдрами та іншими домашніми речами. З будинку літнього чоловіка зловмисниця забрала гроші та мобільний телефон. Знаряддя вбивства викинула у лісосмузі.

Підозрювану у скоєнні злочину міліціонери затримали за місцем проживання. У скоєнні тяжкого злочину жінка зізналася. Стосовно неї порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Ірина Засаднюк, ВЗГ УМВС України у Вінницькій області

МВС України
 

You may also like...