Мікроголки можуть підвищити ефективність місцевої анестезії, використовуваної в стоматології

Метод спрямований на забезпечення більш глибокого проникнення анестезуючих речовин всередину слизової оболонки; в тестах пацієнти виявляли велику толерантність до болю, викликаної ін’єкцією анестезії.

Дослідники з Бразилії і Техасу приступили до тестування на людях нової стратегії підвищення ефективності місцевої анестезії, використовуваної в стоматології, лікарями для зменшення дискомфорту пацієнта під час застосування ін’єкційної анестезії – для більш інвазивних процедур, таких як:

  • Видалення нервів

  • Видалення зубів

  • Біопсія тканин

  • Дренаж і надріз

  • Пластика

Як зазначає стоматолог медичного центру Орто-Дентіс, що спеціалізується в такій області як хірургічна стоматологія, методика включає в себе використання невеликого пристрою, який містить 57 мікроголок, які при розміщенні на яснах, щоці або іншому місці рота, що підлягає знеболюванню, роблять крихітні отвори, через які анестезуючі речовини, такі як лідокаїн та подібні, можуть проникати глибше в області слизової оболонки порожнини рота.

терапевтична стоматологiя

Фото: Osteon.ua

Страх перед ін’єкцією є однією з основних причин, по якій у пацієнтів розвивається зубна фобію і вони уникають стоматологічних процедур, що негативно впливає на здоров’я порожнини рота, розмірковує експерт цієї клініки який працює в такій області як терапевтична стоматологія.

«Ця ситуація викликає занепокоєння як у пацієнтів, так і у стоматологів, і може поставити під загрозу результат лікування», – каже він. За його словами, оскільки вони мало проникають і не дуже ефективні, звичайні методи місцевої анестезії не можуть повністю гарантувати захист пацієнта. «Глибока ін’єкція необхідна, щоб заморозити якусь область, яку потрібно лікувати або заблокувати нерв. І ця ін’єкція зазвичай болюча».

Цей метод вже був випробуваний на 10 пацієнтах в попередньому випробуванні, і, за відгуками, він був добре прийнятий ними.

У число цілей розробників нового приладу, входить вимір болю, викликаного мікроголками довжиною 700 мікрометрів, а також визначення ефективності цієї системи в розширенні дії місцевої анестезії. Однією з основних цілей проекту є оцінка доцільності цієї нової стратегії введення ліків в слизову оболонку порожнини рота.

Встановлення довіри до пацієнтів має першорядне значення для всіх стоматологів. Це полегшує планування лікування і згладжує впровадження нових технологій для лікування пацієнтам, особливо це стосується такої галузі як ортопедична стоматологія.

Сьогоднішнє ортодонтичне лікування вимірюється в місяцях. Але майте на увазі, що швидше не краще. Це контрольоване застосування постійних зусиль під особистим наглядом фахівця-ортодонта, який виконує свою роботу.

Час лікування безпосередньо залежить від складності проблеми пацієнта і того, чого хоче пацієнт досягти у результаті коррекції, чи лвкування. Ортодонтичне лікування може бути таким же простим, як короткострокове косметичне виправлення, та довготривалим, наприклад як у випадку   повної корекції прикусу. Тому довіра між лікарем та пацієнтом надзвичайно важлива.

You may also like...