Візит нічного гостя обернувся страшною трагедією

Чимало трагедій, до яких призводить вживання алкоголю розігрується майже щодня. Але це не зупиняє бажання хильнути чарку-другу прихильників оковитої. Найстрашніше, що у деяких випадках ціна цієї пристрасті – життя іншої людини.

Саме алкоголь призвів до трагедії, що сталася у селі Затишшя Харківського району Харківської області. 43-річний чоловік, добряче випивши, вирішив остаточно з’ясувати стосунки із своєю співмешканкою. Жінка пішла від нього, назвавши чоловіка наостанок слабаком та невдахою. Доказати свою силу він вирішив за допомогою обрізу рушниці. Озброївшись, вирушив до будинку батьків кривдниці. Ніхто навіть і припустити не міг, що візит нічного гостя може обернутися страшною трагедією. На перемови із розлюченим чоловіком вийшов 23-річний брат жінки. Він порадив візитеру повертатися додому, мовляв, ніхто з ним спілкуватися не бажає. У відповідь нежданий гість вистрілив. Постріл виявився роковим. Постраждалому вже навіть не знадобилась допомога лікарів. Він загинув одразу ж.

Менше трьох діб знадобилось працівникам харківської міліції, щоб затримати небезпечного злодія. До операції з розшуку зловмисника залучилися працівники Управління карного розшуку в області, сектора карного розшуку Липецького відділу міліції, батальйону міліції особливого призначення «Беркут», кінологічної служби. Злагоджені дії працівників міліції не дали можливості підозрюваному втекти. Він був вимушений переховуватися у садах, що розташовані неподалік від села. Та й цю схованку правоохоронці швидко викрили. Службові собаки спрацювали на «відмінно». Вони не лише взяли слід, але й майже наздогнали зловмисника. Втікаючи від собак, він сховався в трубі дренажної системи садового товариства, в якій, до речі, переховував і обріз рушниці. Затримання вже було справою техніки.

Затриманий – мешканець села Хролі Харківського району,  іноземець. Влітку 1994 року він приїхав до України в якості біженця. В 2009 році зловмисник вже мав неприємності із законом. Був засуджений за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортом особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки. Відтепер чоловіку доведеться відповідати за усією суворістю закону не лише за раніше скоєний злочин, а й за умисне вбивство. Адже під час затримання в нього вилучено обріз одноствольної мисливської рушниці «ІЖ-К», 16 калібру та 15 патронів до неї. За попередніми висновками експертів, постріл, який був зроблений у загиблого, ймовірніше за все був зроблений саме з цієї зброї. Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. За фактом вбивства порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

МВС України

You may also like...