В Києві здійснено напад на знімальну групу 5-го каналу

1 червня 2011 року о 18 год. 31 хв. спецлінією 102 до Подільського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення, що на вул. Оленівській, 34-А невідомі напали на журналістів.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції. До правоохоронців звернувся телеоператор 5 каналу з заявою про те, що група невідомих осіб з хуліганських спонукань нанесла йому тілесні ушкодження, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Попередньо встановлено, що журналісти 5 каналу на вул. Оленівській, 34-А в м. Києві з метою підготовки відеосюжету брали інтерв’ю у громадянина 1983 року народження. Через кілька хвилин до них підійшли четверо громадян з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Молодикам не сподобалося, що телевізійники знімають у подвір’ї, внаслідок чого виник конфлікт. Під час інциденту 33-річний телеоператор 5 каналу отримав тілесні ушкодження. Нападники з місця події втекли.

Наразі матеріали цієї події зареєстровано в Подільському РУ ГУМВС України в м. Києві. Оперативники вже встановили осіб, що вчинили хуліганські дії щодо оператора та особи, в якої журналістка каналу брала інтерв’ю.

Двоє з них раніше вже мали проблеми з Законом. 23-річний киянин у 2007 році був умовно засуджений за хуліганство, а його 24-річний поплічник торік звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбійний напад та незаконне зберігання наркотиків.

Відео, відзняте журналістами, долучено до матеріалів дослідчої перевірки.  Зараз вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за фактом хуліганства. У наявних матеріалах також вбачаються ознаки порушення вимог ст. 171 Кримінального кодексу України: «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

У теперішній час проводяться оперативно-розшукові заходи щодо затримання всіх учасників цієї події.

You may also like...