Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 13.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 584 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 357 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 21 факт грабежу, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та електродетонатор.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. У них вилучено 1,9 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 10 395 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано сім осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 125 – травмовані.
 
У місті Донецьку 10 червня у будинку 26-річного безробітного було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 20-річну безробітну жительку області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних, віком 26 та 22 років, які в будинку одного з фігурантів уламком скляної пляшки вбили потерпілу під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.
 
На околиці міста Горлівка Донецької області 11 червня було знайдено тіло 34-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона 27 травня цього року на вулиці міста штовхнула потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів. Унаслідок він вдарився головою об камінь й помер. Аби приховати сліди злочину, зловмисниця разом із 44-річним безробітним місцевим жителем на автомобілі вивезла тіло потерпілого на околицю міста.
 
У місті Луганську 12 червня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 43-річну іноземку. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, чотирьох безробітних жительок Луганської області, віком 17 – 27 років.
 
У місті Севастополі 12 червня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного іноземця, який у місті, шляхом вільного доступу, проник до будинку 29-річної безробітної місцевої жительки й викрав пральну машину (вилучено).
 
У місті Одесі 12 червня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного іноземця, який у місті, зламавши замків вхідних дверей, проник до квартири 69-річної місцевої жительки й викрав особисті речі (вилучено).
 
У місті Суходільську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 44-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки та електродетонатор.
 
У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали працівника одного з місцевих відділів Державної архітектурно-будівельної інспекції в області. Вона вимагала та отримала 1,4 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за сприяння в реєстрації технічної документації на реконструкцію приміщення цеху з виготовлення меблів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали начальника та працівника одного з житлово-експлуатаційних підприємств. Вони вимагали та отримали 2,5 тис. хабара від приватного підприємця за сприяння в підключенні до електромережі його торгівельних кіосків, які знаходяться на території підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців одного з управлінь міськради та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2008 році завищили вартість виконаних робіт з будівництва сміттєзвалища на території однієї з сільрад, чим завдали збитки державі на суму понад 184 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 
У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з будинків -інтернатів. Як з’ясувалося, вона цього року підробила товарно-транспортні накладні на постачання закритим акціонерним товариством продуктів харчування для інтернату (фактично не постачалися), а отриманні бюджетні кошти в сумі 312 тисяч гривень привласнила. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
 
 
 
 

You may also like...