Завдяки правоохоронцям «хворе» м’ясо не потрапило до столу споживачів

Співробітниками ветеринарної міліції УМВС України в Хмельницькій області за участю працівників управління ветеринарної медицини на одній з ферм Старосинявського району вилучено більше тонни непридатної для подальшої переробки яловичини.

В ході перевірки встановлено, що під час випасання стада працівниками ферми було виявлено погіршення стану деяких корів, при цьому відмічено нервово-паралітичні симптоми, характерні для гострого отруєння.

Після проведення інтенсивних лікувальних заходів стан семи корів не покращився, в зв’язку із чим тварин дорізали. Лабораторні дослідження показали значне перевищення у м’ясі аміаку, а також те, що тварин дорізали у стані агонії.

Працівникам ветеринарної міліції вдалося вчасно запобігти потраплянню м’яса в подальшу переробку. 7 м’ясотуш загальною вагою 1150 кг було вилучено та направлено на утилізацію.

За виявлені порушення власника ферми притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог» КУпАП.

Катерина Шуприган, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...