Самовільно завищивши тарифи, чиновники «заробили» майже 1,9 млн. гривень

За матеріалами міліції Івано-Франківщини розпочато розслідування 4 кримінальних справ, порушених за фактами безпідставного завищення тарифів на комунальні послуги.

 Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області в результаті проведення перевірки порядку формування, встановлення та застосування тарифів на комунальні послуги з’ясували, що одне з комунальних підприємств, яке протягом останнього осінньо-зимового періоду постачало населенню теплову енергію, безпідставно завищувало тарифи для своїх споживачів.

Зловживаючи своїм службовим становищем, посадові особи підприємства всупереч затвердженому селищною радою тарифу на теплову енергію на 2010 рік самовільно підвищили вартість однієї гігакалорії на 53 гривні 90 копійок. Цей підвищений тариф діяв протягом жовтня-грудня минулого року. Натомість у січні підприємство знову безпідставно завищило тарифи, цього разу вже на 72 гривні 36 копійок. Таким чином службові особи комунального підприємства шляхом самовільного завищення тарифів на теплову енергію зайво нарахували споживачам – державним, комунальним підприємствам, суб’єктам господарювання і населенню – майже 236 тисяч гривень.

За матеріалами міліції прокуратурою району відносно службових осіб підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Доречно зауважити, що на Івано-Франківщині триває розслідування ще трьох кримінальних справ у зв’язку з виявленими фактами незаконного і безпідставного завищення тарифів за комунальні послуги. Сума збитків, які зазнали споживачі, сягає майже 1,9 мільйона гривень.

 

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

You may also like...