Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 18.08.2011

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України,  упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 614заяв про злочини. 

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 445 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб. Вилучено 21,3 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 осіб загинули та 110 – травмовані.
 
У Костянтинівському районі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано безробітного 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що удень 13 серпня він у будинку за місцем проживання під час сварки вбив сокирою своїх батьків – 59-ти та 44 – років. Після чого, з метою приховування злочину, він відвіз тіла потерпілих на своєму автомобілі до лісосмуги, де вони й були знайдені працівниками міліції.
 
В Шахтарському районі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано раніше судимого 36-річного безробітного жителя міста Сніжного. Як раніше повідомлялося, 9 серпня що в одному з сіл Донецької області в своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 63-річного пенсіонера та з аналогічним пораненням 50-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що затриманий увечері 7 серпня в згаданому будинку пенсіонера, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки вбив господаря та заподіяв поранення місцевому жителю.
 
У місті Виноградове Закарпатської області в результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 38-річну місцеву жительку та її 14-річного сина. 30 липня цього року повідомлялося, що на околиці міста Виноградова Закарпатської області на березі річки Тиса було знайдено розчленоване тіло невідомої жінки. Нею виявилася 59-річна жителька одного з сіл Виноградівського району, яка доводилася підозрюваним матір’ю та бабусею відповідно. Попередньо встановлено, що вранці 26 липня онук у будинку потерпілої під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив бабусю каменем, після чого разом із матір’ю вони розчленували тіло й кинули в річку.
 
У Київській області у результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано безробітного 53-річного жителя одного з сіл Городенківського району Івано-Франківської області. 17 серпня повідомлялося, що в одному з сіл Вишгородського району Київської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 68-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що затриманий увечері 14 серпня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою та вбив її молотком, після чого викрав 10 тисяч гривень.
 
У місті Севастополі 16 серпня о 20.00 у своїй квартирі було знайдено мертву з ножовими пораненнями 76-річну пенсіонерку та її 79-річного повішеного чоловіка. Попередньо встановлено, що господар на ґрунті неприязних відносин вбив дружину, після чого покінчив життя самогубством через повішання.
 
В одному з сіл Лутугинського району Луганської області 17 серпня о 13.00 затримано 28-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він напередодні в цьому ж селі в будинку 49-річного безробітного, де останній тимчасово проживав, викрав півтори тисячі гривень. Частину викраденого вилучено.
 
У Дарницькому районі міста Києва 17 серпня о 16.10 на місці скоєння злочину затримано 29-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці столиці з сумки 76-річного місцевого жителя, викрав гаманець, у якому знаходилося 170 гривень, грошові кошти працівниками міліції вилучено.
 
У місті Чернівці 17 серпня о 18.00 у результаті оперативно-розшукових заходів затримано 41-річного громадянина сусідньої країни. Попередньо встановлено, що він дві години тому в приміщенні будівельно-господарського гіпермаркету м. Чернівці з гаманця 49-річної безробітної місцевої жительки, викрав одну тисячу доларів США та одну тисячу сто гривень, грошові кошти працівниками міліції вилучено.
 
У місті Рівному 17 серпня о 12.00 на вулиці затримано 63-річного іноземця, у якого вилучено підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я з вклеєною його фотокарткою.
 
У місті Кременчуці Полтавської області на вулиці затримано безробітного 33-річного жителя одного з сіл Кременчуцького району, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2,5 кг марихуани.
 
У Харківській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Вона в минулому році за завищеною вартістю поставила державному підприємству обладнання для газовидобування, чим завдала збитків державі на суму понад 108,6 тисяч гривень. Слідчим відділом Харківського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України
 
У Чернігівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства, які в минулому році завищили обсяг виконаних робіт із будівництва в місті Чернігові, чим завдали збитків державі на суму понад 102 тисяч гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
У Сватівському районі Луганської області затримано 38-річного жителя міста Стаханова зазначеної області та 28-річного жителя міста Дніпропетровська, обидва без постійного місця роботи, один із них раніше судимий, які займалися виготовленням та збутом фальшивих грошей. У правопорушників вилучено 143 підроблені купюри номіналом 200 гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.
 
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, які впродовж 2009-2010 років під час проведення капітального ремонту нежитлових приміщень дошкільного навчального закладу завищили обсяги виконаних робіт, чим завдали збитків державі на суму понад 354 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України
 
В Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу відділення профілактики комунальної установи та медичної сестри вказаного відділення. Вони вимагали та отримали 800 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому медичного висновку без фактичного проходження медичного огляду. Задокументовано ще 67 фактів отримання правопорушницями хабарів на загальну суму 37,5 тисяч гривень. Підозрюваних затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
 
«УК»

You may also like...