На Житомирщині затримано чергового податківця-хабарника

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність старшого слідчого податкової міліції ДПА в Житомирській області, який вимагав та одержав хабара в одного з власників ТОВ – підприємства з іноземними інвестиціями.

Як повідомляє Прес-центр СБУ, встановлено, що 28-річний податківець вимагав у власника ТОВ-мешканця Російської Федерації 15 тисяч доларів США за закриття кримінальної справи, порушеної за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України). При цьому хабарнику було відомо, що судом, за позовом власника ТОВ, визнано недійсним акт планової документальної перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства, який став підставою для порушення кримінальної справи. Відтак, згідно з чинним законодавством, справа підлягала закриттю.

2 вересня ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисника на «гарячому» під час одержання хабара.

Наступного дня за матеріалами СБУ прокуратурою Житомирської області стосовно старшого слідчого податкової міліції порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Наразі затриманого поміщено в ізолятор тимчасового утримання.

Слідство у справі триває.

You may also like...