Жители села на Житомирщине требуют выгнать распоясавшихся цыган

У селі Миропіль Житомирської області не змогли вжитися разом українці і представники ромської національності. Наші люди вимагають вигнати поселенців геть, бо вони нібито вважають себе тут господарями і встановлюють у селі свої правила.

Іван розказує – днями роми ображали  жінку, він за неї вступився, через що цигани нібито ледве не зробили його інвалідом. На «розбірки» із Іваном приїхало з десяток ромів, били, каже чоловік, домкратом.  Зі струсом мозку Івана забрали до лікарні, рани на губах і потилиці довелося зашивати. Власне, після цього випадку люди й стали просити – вигнати ромів із села.

Всього у селі 50 циган (це ті, які офіційно зареєстровані), вони ніде не працюють, натомість розводять мак – розказують люди. Торік міліція навіть викрила тут підпільну нарколабораторію .

Керівник ромської громади, який живе тут із сім’єю вже 40 років, каже – конфлікт спровокували не корінні цигани, а молодь. Роми говорять – вони ладні  помиритися із селянами, але ображаються, що люди пишуть на них, циганів, листівки з закликом – вигнати поселенців геть.Сільський голова у свою чергу каже, що вигнати ромів, які офіційно тут прописані, не можна, бо це буде порушенням закону. 

Стосовно побиття міліція прийняла дві заяви – і від того, кого побили, і від ромів, які нібито били. Правоохоронці кажуть, що причини конфліктів між людьми винятково побутові.

За висновками експертизи, Іван, який казав, що роми били його домкратом,  отримав від циган легкі тілесні ушкодження. А тому кримінальної справи за фактом бійки швидше за все  порушувати не будуть.

На завтра в селі заплановано загальні збори, на які мають прийти і роми. Люди  проситимуть їх – або виїхати, або жити по закону, так як і все село.

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

Источник: kriminal.tv

You may also like...