Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 13.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 695 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 г вибухівки та 359 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 114,8 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 132 – травмовані.
У місті Сімферополі 9 вересня на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення безробітну 34-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів 12 вересня затримано 25-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час раптово виниклої сварки задушив потерпілу.
 
У Святошинському районі міста Києва 12 серпня по обіді було скоєно розбійний напад на квартиру безробітної 56-річної місцевої жительки. Як заявила постраждала, до її квартири зайшли двоє невідомих у формі працівників міліції, зв’язали заявницю й викрали 6 тис. грн., 350 доларів США, 70 євро та вироби із золота, після чого втекли. У результаті оперативно-розшукових заходів 12 вересня за підозрою в скоєнні цього злочину затримано двох жителів міста Черкаси, киянина та жителя міста Ірпеня Київської області, віком від 30-ти до 40-ка років, усі без постійного місця роботи.
 
У Харківському районі Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано безробітного 22-річного жителя міста Мерефи. Попередньо встановлено, що він у зазначеному селі на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил. Викрадене вилучено.
 
У місті Донецьку затримано 33-річного безробітного громадянина, у будинку якого вилучено гранату РГД-5.
 
У місті Львові затримано 32-річного безробітного жителя одного з сіл Кам’янка-Бузького району Львівської області, з автомобіля якого вилучено 400 г вибухівки.
 
У Васильківському району Дніпропетровської області затримано безробітного раніше судимого 51-річного громадянина, у будинку якого вилучено 80 кг макової соломки.
 
У Львівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він, при наявності коштів на рахунках згаданого товариства, створив заборгованість з виплати заробітної плати в сумі майже 172 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України.
 
На Волині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу правового забезпечення Волинського регіону Луцького відділення однієї з банківських установ. Він отримав хабар у сумі 4 тис. доларів США від громадянина за сприяння останньому у вирішенні питання про зняття арешту з його житлового приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368-3 (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.
 
У місті Дніпропетровськ працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році безпідставно завищили тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення споживачам вказаного міста, унаслідок чого з останніх було незаконно стягнуто 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
УК

 

You may also like...