Інформація ДАІ м. Києва на 04.11.2011

За 3 листопада 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 587 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 217; створення аварійної ситуації – 2, порушення ПДР пішоходами – 24.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 32 порушення. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 6686 рішень, у 2547 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 5 ДТП в яких 1 особа загинула та 6 отримали травми.
 
Зареєстроване незаконне заволодіння автотранспортом: Печерський район, автомобіль «ГАЗ2705», н.з. АА0574АХ, 2005 р.в., білий.
Інспекторами полку ДПС ДАІ виявлено два автомобіля, що знаходились у розшуку, а саме: «Опель Астра та «Шкода Октавия». Автомобілі доставлені на майданчик тимчасового утримання автотранспорту. За добу до райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено 4 особи, хуліганство – 2; перевезення вантажу без документів – 2;за нанесення тілесних ушкоджень – 1, за порушення правил зберігання зброї – 2.   
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 245 спроб дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 24 відповідні справи.
 
В столиці триває операція «Небезпечний вантаж».
 
З метою запобігання надзвичайним подіям та посилення контролю за дорожнім перевезенням небезпечних вантажів столична Державтоінспекція з 1 листопада проводить комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний, великогабаритний та великоваговий вантаж», який триватиме до 2 грудня поточного року. Дана операція спрямована на перевірку дотримання вимог Правил дорожнього руху суб’єктами перевезення зазначених вантажів.
 
ДАІ радить пішоходам мати на одязі світловідбиваючі елементи!
 
З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. З початку року на столичних автошляхах сталося 668 наїздів на пішоходів, в яких 58 осіб загинуло та 663 отримали травми. Основними причинами цих автопригод є перехід в невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, недостатня видимість на дорогах. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень:    (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...