Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 10.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 449 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 3,6 кг вибухівки та понад 140 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних затримано сім осіб. Вилучено 8,2 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 13 осіб загинули та 113 – травмовані.
 
У місті Світловодську Кіровоградської області 9 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення грудей 29-річному місцевому жителю, без постійного місця роботи, раніше судимому (госпіталізовано).
 
В Овідіопольському районі Одеської області 9 листопада 51-річний місцевий житель, єгер державного лісогосподарського об’єднання, під час раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 39-річного безробітного жителя згаданого району (медичну допомогу надано без госпіталізації). Правопорушника затримано. Зброю вилучено.
 
У Перечинському районі Закарпатської області 24 жовтня в полі, поблизу села Сімера, було виявлено несанкціоновану врізку до магістрального нафтопроводу дочірнього підприємства Південно-Західного відкритого акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів. Забруднення прилеглої території не було. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння вказаного злочину затримано 34-річного жителя міста Ужгорода, приватного підприємця.
 
У місті Києві 9 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він увечері 5 липня цього року в зазначеному місті, шляхом пошкодження замків вхідних дверей, проник до квартири 43-річного місцевого жителя, викрав два мобільні телефони, 400 грн., 20 євро та вироби із золота.
 
У місті Одесі 9 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян однієї з сусідніх держав, віком 30 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж минулої ночі в згаданому місті скоїли ряд крадіжок із гаражів громадян.
 
У Новомиколаївському районі Запорізької області в результаті спеціальної операції працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили гранати Ф-1 і РГД-5 та 250 г вибухівки.
 
У місті Сімферополі в результаті спеціальної операції на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 3 кг вибухівки.
 
У Вільнянському районі Запорізької області працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили 300 г вибухівки.
 
У місті Маріуполі Донецької області в будинку 58-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, працівники міліції вилучили 1,8 кг марихуани.
 
У місті Фастові Київської області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного жителя Фастівського району, в якого вилучили 110 фальшивих купюр номіналом 200 грн., 317 купюр номіналом 100 грн. та 99 купюр номіналом 50 гривень. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.
 
На Закарпатті працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб національного природоохоронного парку. Встановлено, що вони, без оформлення необхідних документів, здійснили незаконну порубку дерев цінних порід (близько 79 куб. м), чим завдали збитки державі на суму понад 182 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вона в минулому році підробила акти виконаних ремонтно-будівельних робіт житлового фонду згаданого міста (фактично роботи не проводилися) двома товариствами з обмеженою відповідальністю, чим завдала збитки державі на суму 1,3 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
У Полтавській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора Державної інспекції з карантину рослин в області. Він вимагав та отримав 100 доларів США й 600 грн. хабара від приватного підприємця за сприяння у видачі йому фіто-санітарного сертифікату. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У місті Одесі Суворовським районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений працівниками сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Суворовського райвідділу внутрішніх справ за ч.1 ст.172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), стосовно службовця Одеської міськради. Встановлено, що вона отримала неправомірну вигоду в якості грошової винагороди в сумі 200 грн. від приватного підприємця за неперешкоджання йому в здійсненні підприємницької діяльності. Зловмисницю притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 850 тис. гривень.
 
УК

You may also like...